Jovanović: Zdravstveni odgoj ide dalje takav kakav jest

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. prosinac 2012. u 16:01
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović istaknuo je danas da će zdravstveni odgoj nastaviti provoditi takav kakav jest te da je njegovo uvođenje u osnovne i srednje škole najbolja odluka koje je donijelo mjerodavno ministarstvo u prvoj godini mandata.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović istaknuo je danas da će zdravstveni odgoj nastaviti provoditi takav kakav jest te da je njegovo uvođenje u osnovne i srednje škole najbolja odluka koje je donijelo mjerodavno ministarstvo u prvoj godini mandata.

"Zdravstveni odgoj ide dalje takav kakav jest", bio je kratak odgovor ministra Jovanovića na pitanje novinara je li pročitao da je u "Novom listu" savjetnik predsjednika Republike za vjerske zajednice Stjepo Bartulica rekao kako se dobrim dijelom slaže s kritikama udruge Grozd na zdravstveni odgoj.

Ministar je potvrdio da je pročitao tekst te dodao kako svako jutro pročita sve tiskovine koje izlaze i zbog toga ustaje ranije nego ostali.

Nakon što je novinarima predstavio rad Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) u prvoj godini mandata koja je sažeta i u kratkom filmu prikazanu novinarima, a koji je potpuno izrađen u ministarstvu i ne košta ni kune, ministar je odgovorio i na nekoliko novinarskih pitanja, među kojima i na ona o zdravstvenom odgoju.

Na molbu novinara osvrnuo se i na izjavu predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka da je "uvođenje zdravstvenog odgoja uvod u ukidanje vjeronauka u školama", istaknuvši kako je "stvarnost zapravo suprotna".

Jer, objasnio je, kada bi se zdravstveni odgoj uveo kao izborni predmet, onda bi iz škola vjerojatno nestalo vjeronauka.

"Gospodin Karamarko ima problema sa zaključivanjem. Njegov prijedlog da zdravstveni odgoj bude izborni predmet ide u smjeru da dio djece neće izabrati vjeronauk. Možda će izabrati zdravstveni odgoj pa vjeronauka više neće biti", rekao je Jovanović. Dodao je da uvođenjem zdravstvenog odgoja "zapravo pomaže da vjeronauk ne bude ukinut", te da je "dovoditi zdravstveni odgoj u vezu s vjeronaukom dokaz da gospodin Karamarko ništa ne razumije" pa mu on "ne može pomoći".

Ministar je spomenuo i kritike upućene MZOS-u u prvoj godini mandata, među kojima je i ona zbog smanjenja plaća učiteljima i nastavnicima, za što su, rekao je, odgovorni sindikati.

Tu su i kritike na izmjene i dopune zakona o znanstvenoj djelatnosti koje će, najavio je, uskoro ponovno u saborsku proceduru, te kritike da još nije počela raditi sportska inspekcija, a razlog tome je, kazao je, poštivanje zakonske procedure.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close