Jakovina: Laž je da EK ima primjedbe na strategiju ruralng razvoja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. prosinac 2013. u 13:57
Tihomir Jakovina. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina opovrgnuo je danas medijske tvrdnje da Europska komisija (EK) ima primjedbe na Nacrt hrvatske strategije ruralng razvoja rekavši kako je sve to „laž i neistina“.

 Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina opovrgnuo je danas medijske tvrdnje da Europska komisija (EK) ima primjedbe na Nacrt hrvatske strategije ruralng razvoja rekavši kako je sve to „laž i neistina“.

Podsjetimo, Poslovni dnenvik ovog je tjedna na naslovnici objavio da je Ministartsvo poljoprivrede palo na prvom europskom ispitu

Program ruralnog razvoja Hrvatske za 2014.-2020. poslan na ocjenu Europskoj komisiji (EK) broji 331 stranicu s nizom povijesnih, zemljopisnih i ostalih detalja te prijedloga mjera kojima bi se godišnje iz blagajne Europske unije (EU) moglo uzeti 333 milijuna eura.

Iz Bruxellesa je resornom ministru Tihomiru Jakovini stigao odgovor (Poslovni dnevnik ima presliku) ispisan na 327 stranica koji vrvi primjedbama uz tek poneku pohvalu. 

„To je potpuna neistina jer službeni dokument ruralnog razvoja nismo mogli uputiti, niti je vrijeme za uputiti Europskoj komisiji jer još nismo donijeli potrebne uredbe na nivou Vijeća“, kazao je Jakovina novinarima uoči SDP-ovog radnog skupa u Tuheljskim Toplicama.

Početkom tjedna će se održati sjednica Vijeća ministara u Bruxellesu na kojem se usvaja reformski paket i uredbe za ruralni razvoj. Tek nakon toga, rekao je Jakovina, "naš program šaljemo na Vladu i na čekiranje EK“.

Tvrdi i kako se na programu mjesecima radi, a "konzultacije se provode na tjednoj bazi sa stručnim tijelima komisije". „Imat ćemo dobar, odnosno odličan program“, ustvrdio je.

Na upit o inicijativi Zajednice hrvatskih župana koji su se ponudila da će pomoći oko izrade strategije, Jakovina je poručio: „Neka rade na svojim projektima i neka ostave ministarstvo da radi odgovoran posao“.

Komentari (6)
Pogledajte sve

jakovina, zbroji sve sto smo dobili od EU pa se pojavi na presici ….

To je dokazano najbolja obrana svakog lijenog/nesposobnog birokrata: “nisam ništa pogriješio jer nisam ništa ni napravio”. Jakovina je spreman za potpredsjednika Vlade!

http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/eu/108629-cenzura-medija-u-hrvatskoj-na-djelu-tisuce-prosvjednika-izaslo-je-i-na-ulice-poljske-a-kod-nas-je-glavna-vijest-snijeg-u-palestini.html

Monkey Business – no shame!

New Report

Close