Jakelić odgovara Liniću: Bilo bi jednostavnije da ne moramo plaćati preskupi državni aparat

Autor: Ksenija Puškarić , 04. travanj 2013. u 12:52
Bernard Jakelić; Photo: Zarko Basic/PIXSELL

“Brojevi su egzaktni i ne lažu, poslovanje u Hrvatskoj je preskupo”, kaže Jakelić.

"Brojevi su egzaktni i ne lažu, poslovanje u Hrvatskoje je preskupo", rekao je za Poslovni.hr Bernard Jakelić, zamjenik direktora Hrvatske udruge poslodavaca reagiravši na Linićeve kritike upućene jutros poduzetnicima.

No, kako kaže Jakelić, to se ne odnosi samo na poreze, doprinose i druge parafiskalne namete, nego na ukupni trošak poslovanja u državi u što se primjerice ubrajaju i energenti.

"Možda bi nam bilo jednostavnije poslovati da ne moramo servisirati i plaćati preskupi državni aparat", spomenuo je Jakelić odgovorivši Liniću kako poslodavci u Hrvatskoj nisu ljude otpuštali iz hira, nego naprosto iz nužde.

Podsjetimo, poslodavcima koji se žale da je država preskupa poručio je: "Gdje smo bili 22 godine?", dodajući kako je najvećim dijelom upravo poslovni sektor stvorio 1.300.000 umirovljenika.

– Jesu li oni sudjelovali u ovako skupoj državi? Jesu! Koga sada kritiziraju, sami sebe? – upitao se Linić. Više pročitajte ovdje

 

Komentari (6)
Pogledajte sve

Prema izjavi potpredsjednika vlade Branka Grčića na HTV-u (a on to sigurno zna) u Hrvatskoj ima više od 300 raznih poreza i davanja .

SPRJEČITE OTIMANJE BUDUČNOSTI HRVATSKOJ

U NOVOM broju Glasa Koncila Ivan Miklenić pozvao je građane, a “prije svega vjernike”, da prepoznaju razmjere otimanja budućnosti naše zemlje te da svim demokratskim sredstvima zaustave i spriječe “znane” i “neznane” otimatelje.

Miklenić piše kako je
“Hrvatska već sada učinjena invalidom koji se nikada neće moći oporaviti”:
“Bit će vječni dužnik, da bi otplaćivala stare dugove morat će ulaziti u nove i tako zaduživanju i dugovanju neće biti kraja”.

Prozvao je i medije napisavši kako se bave “kojekakvim balonima, nepriličnim istupima arogantnih i nedoraslih političara, sudskim ”sapunicama“ i novim aferama”.

“Pokoreni ili ucijenjeni mediji ne razotkrivaju ni približno razmjere toga ideološkog, političkog i interesnog kadroviranja, te nije iznenađenje što na visoke državne položaje ili na važna upravna mjesta javnih poduzeća dolaze provjereni partijski kadrovi ili njihovi nasljednici u prvome koljenu”,
piše Miklenić objašnjavajući kako je u
“vodstvima političkih stranka korijen gotovo svih aktualnih zala u političkom i gospodarskom životu u Hrvatskoj”, upravo zbog kadroviranja.

“Činjenica što u Hrvatskoj porezi nikada nisu bili veći, što energenti i drugi proizvodi u kojima ‘masno’ participira državni proračun nikada nisu bili skuplji (a još se najavljuje novi namet na nekretnine), stvara dojam da je ekipi na vlasti najvažniji cilj osiromašiti hrvatske građane i da je, jedino u tome, vladajuća garnitura uspješna”,
napisao je Miklenić.

Crveni se gube, kao što čovjek kaže – mogu oni pričati što hoće i koliko hoće ali brojke su egzaktne i neumoljive !
I to je pravo stanje stvari, propadanje i nesposobnost u svim segmentima [emo_palacd]!

HUP, HGK i slicne udruge i zadruge su samo produzena ruka politike. Cijelokupno gospodarstvo nam je potonulo i dalje tone, a gospodarska komora ne mijenja celnika koji potice gospodarstvo kupujuci “umjetnicke” slike. Ovi svi skupa po tim uhljebnickim udrugama bi Apple i Microsoft upropastili u godinu dana koliko su strucni. Prvo kad dodes na poziciju trazis katalog makina koje su skuplje od milju kuna, onda ako je zadruga veca trazis Bombardier da se ne guzvas u losim Croatia Airlines sjedalima dok putujes hrvatskom. Mislim isli bi oni i van HR, al jos nisu svrsili tecaj stranjskog jezika…

New Report

Close