Izvanredne mjere od poplava proglašene na području Brodsko-posavske županije

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. svibanj 2014. u 11:19
Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Zbog kontinuiranog rasta rijeke Save kod Slavonskog Šamca i Sikirevaca noćas je proglašeno izvanredno stanje na području Brodsko-posavske županije.

Zbog kontinuiranog rasta rijeke Save kod Slavonskog Šamca i Sikirevaca noćas je proglašeno izvanredno stanje na području Brodsko-posavske županije.

"Trenutno je najkritičnije kod mjesta Jaruge te smo zbog svega zatražili da na teren bude poslano još vojnika", rekao je načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Brodsko-posavske županije Davor Vlaović. Svi građani koji se žele uključiti i pomoći trebaju se javiti u općine kako bi bili usmjereni na teren, dodao je.

Vlaović ističe da se na udaru vodenog vala koji stiže rijekom Savom našao i Slavonski Brod, gdje se danas isto tako očekuje proglašenje izvanrednog stanja.

"Jutros u 9 sati vodostaj Save dosegao je 905 centimetara, što je dvadeset centimetara više od dosad najvišeg izmjerenog. Od noćas su na snazi i izvanredne mjere obrane od poplave. Zbog izvanredne situacije održana je i sjednica Stožera za zaštitu i spašavanje grada Slavonskog Broda. Na raspolaganje su stavljene jedinice civilne zaštite, kao i ljudstvo, mehanizacija i oprema svih gradskih trgovačkih društava", rekao je za Hinu gradonačelnik Slavonkog Broda Miro Duspara.

Zbog izvanredne situacije i položaja samog centra grada na obali Save u Slavonskom Brodu u tijeku je posebna regulacija prometa. U ovom trenutku zatvorene su Ulica Tome Skalice, cesta prema gradskoj riječnoj plaži Poloj, te Šetalište braće Radić. Gradski stožer za zaštitu i spašavanje poziva građane da s ciljem smanjenja gužvi u prometu koriste alternativne prometne pravce.

Komentirajte prvi

New Report

Close