Iz proračuna dobivaju milijune a prostore stranke za sitniš

Autor: Poslovni.hr , 25. travanj 2016. u 08:31
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Most nezavisnih lista dobio je prošlog tjedna od Grada Zagreba na adresi Draškovićeva 23 prostor veličine 170 m2 koji se sastoji od tri prostorije u prizemlju ulične zgrade, podruma, galerije, WC-a i mini kuhinje.

Stranke iz gradskog i državnog proračuna svake godine dobivaju milijune, pa opet od, primjerice Grada Zagreba, stanove i prostore u najam po višestruko nižim cijenama od tržišnih.

Posljednji je takav primjer Mosta, kojem je omogućeno da dobije gradski prostor za 1062 kune mjesečno, a isti takav na tržištu bi plaćao između sedam i 20 tisuća kuna, ovisno o tome radi li se o uređenom ili neuređenom prostoru, piše tportal.

Most nezavisnih lista dobio je prošlog tjedna od Grada Zagreba na adresi Draškovićeva 23 prostor veličine 170 m2 koji se sastoji od tri prostorije u prizemlju ulične zgrade, podruma, galerije, WC-a i mini kuhinje. 

Do gradskog prostora Most ne bi mogao doći da u prosincu prošle godine, taman kada se sklapala vladajuća većina na državnoj razini, u Skupštini Grada, na prijedlog gradonačelnika Milana Bandića, nije izglasana izmjena Zaključka o dodjeli gradskih prostora na korištenje. 

Naime, do tada su pravo na prostor imale stranke koje su zastupljene u Skupštini, a izmjenom Zaključka to se omogućilo i strankama koje su zastupljene u Saboru. Tako je prva stranka koja je konzumirala novo pravo postao upravo Most.

Cijelči članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close