Istarski protokol za hitne pacijente

Autor: Andreja Šantek , 09. srpanj 2013. u 21:59
U Istarskoj županiji dogovoren protokol za hitne pacijente

Na taj način pokušava se otkloniti i najmanja mogućnost da pacijenti naiđu na zatvorena vrata hitne pomoći koje će dežurati 24 sata na lokacijama postojećih ispostava Istarskih domova zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije.

Istarska županija usvojila je protokol o zajedničkom postupanju u pružanju zdravstvene zaštite u hitnim slučajevima na području županije.

Na taj način pokušava se otkloniti i najmanja mogućnost da pacijenti naiđu na zatvorena vrata hitne pomoći koje će dežurati 24 sata na lokacijama postojećih ispostava Istarskih domova zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije. Istarski župan Valter Flego naglasio je da su dvije ustanove razradile rasporede dežurstava za svaku ispostavu u županiji, a protokolom su propisani postupci kojima bi se u najkraćem mogućem roku formirala ekipa koja će hitnom pacijentu pružiti medicinsku pomoć u prostorima ustanove, ili na terenu, a koja će biti dostupna u svim ordinacijama, ili radilištima, u svim ispostavama uključenim u protokol.

Flego je ustvrdio da su se svi gradonačelnici usuglasili da će na svojem području pored utvrđenog protokola, izvidjeti mogućnost formiranja dodatnih timova hitne pomoći po uzoru na Poreč, uz samostalno financiranje, odnosno uz moguću pomoć gospodarstva na njihovom području.

Komentirajte prvi

New Report

Close