Investicija od 4 milijuna kuna: Na jesen se otvara prvi “zeleni kolodvor” u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 19. veljača 2018. u 11:09
Foto: Marko Jurinec / Pixsell

Radovi će započeti početkom lipnja.

Grad Varaždin imat će prvi “zeleni kolodvor”. Projekt obnove Autobusnog kolodvora, izgrađenog 1965. godine, naišao je na pozitivne komentare građana koji su se godinama žalili na njegovo stanje – od ružnoće samog objekta do tijesne čekaonice i neugodnih mirisa iz javnog WC-a.

Već najesen kolodvor će putnike dočekati dograđen i preuređen, piše Lokalni.hr. Uz postojećih 290 četvornih metara dogradit će se još 80 četvornih metara i terasa sa zelenim krovom, a cijela je investicija procijenjena na oko četiri milijuna kuna.

Radovi će započeti početkom lipnja. Gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok rekao je da kolodvor zapušten, derutan i nefunkcionalan. – To je konzervatorski zaštićen prostor, tu nema velike gradnje i u ovakvom obliku on će izdržati test vremena. S ovom adaptacijom, rekonstrukcijom i dogradnjom on će sasvim sigurno, u nekom srednjoročnom razdoblju, zadovoljiti sve potrebe Varaždinaca, naših gostiju i turista, tim više što smo odmah išli na projekte zelenog kolodvora i zelenog gradskog prijevoza – istaknuo je gradonačelnik.

Prof. dr. sc. Antun Presečki, vlasnik tvrtke AP Varaždin, najavio je da će s kolodvora prometovati i električni autobusi koji ne zagađuju okoliš i štede energente.

Komentirajte prvi

New Report

Close