‘Integrirani prijevoz uštedjet će i dragocjeno vrijeme’

Autor: Poslovni dnevnik , 05. svibanj 2015. u 21:59
Siniša Hajdaš Dončić i Predrag Štromar/M. Jurinec/PIXSELL

Potpisan ugovor za master plan uvođenja integriranog prijevoza putnika u sj. Hrvatskoj.

Varaždin Ugovor za izradu master plana uvođenja integriranog prijevoza putnika na području sjeverne Hrvatske, vrijedan 5,2 milijuna kuna, potpisali su ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić i varaždinski župan Predrag Štromar.

S 85% sufinancira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj, obuhvaća Varaždinsku, Međimursku i Koprivničko-križevačke županiju, koje osiguravaju po pet posto novca, a trebao bi ponuditi zajedničke tarife i vozne karte. Vrijednost ukupnog projekta koji bi plan pokrivao je 80-100 mil. eura. "Ovo je preduvjet za lakšu i bržu implementaciju građevinskih projekata koji se tiču poboljšanja prometne infrastrukture, pametnih vidova transporta pa do biciklističkih staza.

Integrirani prijevoz, prema iskustvima iz Njemačke, Austrije, Francuske, smanjuje ne samo cijenu transporta, već i vrijeme, koje je danas možda i važnije", rekao je ministar. Komentirajući gužve zbog radova u tunelima Brezik i Plasina krajem vikenda, rekao je da su krivi loš PR i neorganiziranost HAC-ONC-a. "Smijenio bih glasnogovornika HAC-ONC-a jer nije obavijestio građane o čemu se radi. A radi se o zamjeni 700 šahtova zbog loše izvedbe", istaknuo je ustvrdivši da HAC-ONC-u treba mentalna transformacija da iz građevinske u uslužnu tvrtku. 

Komentirajte prvi

New Report

Close