Ingra izgubila spor sa sarajevskom Hidrogradnjom

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. listopad 2012. u 11:59
Igor Oppenheim, čelnik Ingre (PXL)

Ingrin zahtjev odbačen je odlukom suda u Beogradu gdje je sporni iznos godinama bio blokiran na računu Jubmes banke.

Zagrebačka Ingra izgubila je spor sa sarajevskom građevinskom tvrtkom Hidrogradnja od koje je pokušala naplatiti iznos od oko deset milijuna eura na ime duga za radove koji su još prije raspada bivše Jugoslavije zajednički izvođeni u Iraku, prenosi u petak sarajevski "Dnevni avaz". Ingrin zahtjev odbačen je odlukom suda u Beogradu gdje je sporni iznos godinama bio blokiran na računu Jubmes banke.

Ingra je radove u Iraku izvodila kao Hidrogradnjin partner i nije uspjela naplatiti sve obavljene poslove, no gospodarski prizivni sud u Beogradu je ocijenio kako sredstva koja su tamo bila deponirana pripadaju sarajevskoj tvrtki. Predsjednik nadzornog odbora Hidrogradnje Emir Felić potvrdio je kako su sredstva u iznosu od dvadeset milijuna konvertibilnih maraka (oko deset milijuna eura) već naplaćena u obveznicama te kako će ona ući u platni sustav Federacije BiH.

Polovica naplaćenog iznosa odmah će biti utrošena kako bi se izmirile nagomilane obveze prema radnicima Hidrogradnje, a ostatak za pokušaj financijskog konsolidiranja nekadašnjeg građevinskog giganta koji već godinama posluje na granici stečaja.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Može li gore ne može.

nakon kiše, mora doći sunce [emo_naivan]

New Report

Close