Informacija o pravilniku o PDV-u

Autor: HUP , 02. srpanj 2013. u 11:00
Održan sastanak s predstavnicima Porezne uprave na kojem je dogovoreno da će danas tijekom dana Porezna uprava poslati prijedlog za ispravku članka 64. Pravilnika o PDV-u

Održan sastanak s predstavnicima Porezne uprave na kojem je dogovoreno da će danas tijekom dana Porezna uprava poslati prijedlog za ispravku članka 64. Pravilnika o PDV-u.

Nakon reagiranja HUP-a vezano uz Pravilnik o PDV-u i odredbu članka 64., održan je sastanak s predstavnicima Porezne uprave na kojem je dogovoreno da će danas tijekom dana Porezna uprava poslati prijedlog za ispravku navedenog članka u smislu toga da će isti ispraviti na način da za djelatnosti zdravstva, socijalne skrbi i obrazovanja neće biti promjena u smislu oporezivanja usluga.

Obzirom da su javne ovlasti dane svim ustanovama (jer su osnovane po posebnim propisima) na njih se neće odnositi odredba članka 64. Pravilnika, odnosno članak 39.stavak 3. Zakona, tj. ista će se odnositi na trgovačka društva kao i do sada.

Pozivamo sve članove da i dalje postavljaju upite vezano uz tumačenje Zakona o PDV-u i Pravilnika o PDV-u te da prate naše web stanice na kojima ćemo objavljivati sve upute i odgovore članovima.

Komentirajte prvi

New Report

Close