Imunološki se otvara za due diligence, JGL zainteresiran

Autor: Suzana Varošanec , 27. siječanj 2014. u 22:00
Otvoreno je ostalo ključno pitanje: Tko će naslijediti Davorina Gajnika u vrućoj fotelji/Sanjin Strukić/PIXSELL

NO-u, koji je pod kontrolom HNS-a, curi vrijeme. Treba imenovati novoga kriznog menadžera.

Dogovor o sudbini Imunološkog zavoda, nakon što je ukinut njegov stečaj, potvrdio je daljnju nadležnost Ministarstva gospodarstva za taj slučaj, ali i da nije moguće preskočiti predstečajni postupak.

Nakon sastanka u Ministarstvu gospdarstva u ponedjeljak ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak najavio je da će država, kao najveći vjerovnik i vlasnik te tvrtke, u što skorije vrijeme pokrenuti predstečajni postupak. To znači da će taj zadatak po nalogu države kao vlasnika dobiti novi direktor. Davorinu Gajniku, direktoru koji je predložio stečaj te potom podnio žalbu na odluku o otvaranju, otkazni rok istječe 1. veljače. Ništa ga, tvrdi, ne bi moglo zadržati, pa Nadzornom odboru, koji je pod kontrolom HNS-a, curi vrijeme.

Treba održati sjednicu te imenovati novoga kriznog menadžera. Stoga je u zraku nakon sastanka u ponedjeljak ostalo ključno pitanje: je li, pored formalnih procedura, postignut i dogovor tko će Gajnika naslijediti u toj vrućoj fotelji. Upravo će novom direktoru u mandat dopasti da pripremi papire te predloži pokretanje predstečaja. Taj će postupak, prema Vrdoljakovoj izjavi, otvoriti mogućnost izrade održivoga plana restrukturiranja. Čini se da će država kod Imunološkog primijeniti model koji je već korišten u nizu turističkih tvrtki u predstečaju. Strateški partneri pronađeni su uz pomoć poziva zainteresiranima da obave dubinsko snimanje. Upravo je Vrdoljak to najavio, odnosno da će se u predstečaju Imunološkog otvoriti vrata za dubinsko snimanje potencijalnim investitorima. Prema ministrovim riječima, završetkom predstečajne nagodbe ostvarit će se strateški cilj: da proizvodnja, od cjepiva do krvnih derivata, ostane u Hrvatskoj.

Dubinsko snimanje, tijek nagodbe i stav potencijalnih investitora diktirat će, rekao je, pitanja vezana uz nove dozvole za cjepiva i krvne derivate. Ivo Usmiani, vlasnik i direktor tvrtke Jadran Galenski laboratorij (JGL), načelno zainteresirane za Imunuloški, drži da je ključan due diligence prije bilo kakve odluke da bi se ustanovilo kakvo je stanje glede tehnologije, registracijskog statusa, cijepiva i krvnih derivata. Imunološkom je, procijenio je, potrebno 30 mil. eura ulaganja (od toga 10-ak mil. eura obrtnih), a pravi su kapital, smatra, radnici. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

Prema pisanju Jutarnjeg, Gajnik je radio dealove ispod stola (naravno za sebe) sa JGL-om.

Sada je prekomandiran za Ravnatelja Hitne.

Sve u skladu sa politikom visokopolitički korumpirane Kukuriku koalicije.

predlažem im pojednostavljeno smanjenje i povećanje kapitala pa da jadranski mogu što jeftinije ući u imzv kako bi ostalo para za donacije hns-u.[emo_plazi]

Uopće nisam sumnjao da Imunološkim zavodom “upravlja” SDP-ov mozak HNS.

New Report

Close