Ideja stara više od 100 godina postaje realnost? Žičara Učka povezala bi more i planine

Foto: Goran Kovačić / Pixsell Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Početak u realizaciji projekta Učka 360 stupnjeva je komplementarna izgradnja žičare.

Žičara Učka, društvo koje od 2010. razvija ideju staru više od stotinu godina o tome da se na području Liburnije sa žičarom povežu more i planina, završilo je svoj ključni financijski proces, dokapitalizaciju društva. Naime, zainteresirani poslovni krugovi, građani i lokalna i regionalna samouprava mogli su do 31. siječnja 2018. sudjelovati u procesu povećanja temeljnog kapitala Žičare Učka. Proširenje vlasničke strukture društva, nužno je kako bi se moglo nastaviti s razvijanjem projekta izgradnje žičare na Učku.

>>FOTO: Predstavljena nova gondola buduće sljemenske žičare

Kako piše Novi list, povećanje temeljnog kapitala društva čini žičaru korak bliže realnosti, odnosno izgradnji. Jasno, pred Miloradom Stanićem, Željkom Kuišem i Mladenom Blaževićem, volonterskim trojcem koji se okupio u Žičara Učka d.o.o. i uhvatio u koštac s kompliciranom i dugotrajnom realizacijom ideje o izgradnji učkarske žičare, za koju su mnogi i danas sigurni da je utopijske naravi, još je puno organizacijskog posla. No, ključni posao, povećanje temeljnog kapitala društva, dao im je snažan vjetar u leđa.

Početak u realizaciji projekta Učka 360 stupnjeva je dakle komplementarna izgradnja žičare. Žičara je odnedavno proglašena investicijom od županijskog strateškog značaja, pa je i uvrštena u službeni katalog Državne agencije za investicije i konkurentnost, što sugerira na zaključak da učkarska žičara nije više samo stoljetni san, nego postaje realnost.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve