I Ministarstvo se oglasilo o slučaju Prpić

Autor: Poslovni.hr , 14. veljača 2014. u 16:48
Ministar financija Slavko Linić; Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Nakon što je poduzetnik Hrvoje Prpić najavio da će prebaciti poslovanje iz Hrvatske, oglasilo se i Ministarstvo financija kratkim priopćenjem.

Nakon što je poduzetnik Hrvoje Prpić najavio da će prebaciti poslovanje iz Hrvatske nakon izgubljene bitke s poreznim inpektorima i sudstvo oglasilo se i Ministarstvo financija kratkim priopćenjem.

"Nadzorom i provjerom računa kod navedenog poreznog obveznika utvrđeno je da računi ne sadrže sve elemente propisane člankom 15. stavkom 3. Zakona o porezu na dodanu vrijednost (ime i osobni identifikacijski broj poduzetnika koji je obavio uslugu) te je na istima bio iskazan matični broj obrta, umjesto obaveznog identifikacijskog broja.

Sukladno članku 8. stavku 1. Općeg poreznog zakona (NN 147/08; NN 18/11) porezno tijelo ima obvezu kao poreznu tajnu čuvati sve podatke koje porezni obveznik iznosi u poreznom postupku te sve druge podatke u vezi s poreznim postupkom kojima raspolaže", stoji u priopćenju Ministarstva financija, odnosno Porezne uprave.

Komentari (8)
Pogledajte sve

The only thing that saves us from the bureaucracy is inefficiency. An efficient bureaucracy is the greatest threat to liberty. Eugene McCarthy

Tko vlada Hrvatskom? Ko javno da odgovor je Kralj!!!!!!!!!!

Ovo država ne voli svoju poulaciju !!!!!! Vidite da svi mladi i pametni bježe van! Česti genocid!


prpiću, prvo su nase mirovine otisle s tvojim HG točkicom.
onda si sada počeo muljati s računima cime sve ne.
I nije u redu da to radis, stoga odi van i ucini to isto-neces stici pobjeci iz drzave kao ovdje. Otici ces u rest.

P.S.
Ne miisim linica niti malo ali ti i takvih kao sto si ti & Co. i koji se nazivate poduzetnicima, andjelima i kako sve ne a iza vas osaju samo gubbici i dugovanja mi je pun qrac!

Iza Prpića nisu ostali nikakvi dugovi, nit je on više bio vlasnik HG Spota kad je isti propao. Pretpostavljam da si nekakav parazit uhljebljen u državnoj upravi…..zemlja nam je u banani zbog takvih kao što si ti!

New Report

Close