I let Zagreb-Dubai utječe na novih milijun turista ove godine u RH

Autor: Radmila Kovačević/VL , 11. ožujak 2017. u 10:23
Foto: Thinkstock

Od 1. lipnja direktna svakodnevna linija cijele godine.

Mi smo jako zainteresirani za nogomet, sponzoriramo Real Madrid i jako volimo Luku Modrića. On će možda biti i jedan od putnika na našem prvom letu, 1. lipnja, Zagreb- Dubai", otkrio nam je jučer na berlinskoj burzi turizma ITB drugi čovjek zračnog prijevoznika Emirates iz Dubaija Thierry Antinori, najavljujući svakodnevne letove tijekom cijele godine između ova dva grada.

To je najveći zračni prijevoznik na Bliskom istoku i jedan od najboljih u svijetu, prema glasovima putnika, s gotovo 4000 letova tjedno povezuje Dubai sa 150 gradova u 70-ak zemalja. "Jako smo zadovoljni što ćemo povezati Zagreb s Emiratima, ali i s Bliskim istokom, Azijom, Australijom… Hrvatsku praktički spajamo s 40 gradova u tom dijelu svijeta, a na letovima očekujemo popunjenost 70-80 posto. Siguran sam da će ova linija donijeti nove turiste Hrvatskoj, ali i da će doprinijeti gospodarskoj suradnji", kazao je Antinori. Zagreb i Dubai povezivat ce širokotrupni avioni s 35 sjedala, a cijene karata za Dubai su oko tri tisuće kuna. Zadovoljan je i hrvatski ministar turizma Gari Cappelli.

" To je prilika da Hrvatsku približimo Aziji i osvojimo nova tržišta, za trenutak kad se u turističku arenu vrate konkurenti koji su sada u problemima", kaže Cappelli, koji, ohrabren razgovorima u Berlinu, prognozira do 10 posto više gostiju i prihoda u 2017. prema 2016. To bi moglo značiti više od milijun novih turista u 2017., te rast lanjskih prihoda od oko osam milijardi eura za 800.000 eura. "Sve su vijesti pozitivne. I to ne samo za obalu. Avioprijevoznik Euro Wings ozbiljno razmišlja da sezonsku liniju Sttutgart-Osijek produlji na cijelu godinu, za ovu su prema Hrvatskoj povećali broj sjedala za 43 posto, a već planiraju novi rast u 2018. od 30 posto – kaže Cappelli.

Komentirajte prvi

New Report

Close