HUS za 1. svibnja organizira prosvjed u Ciglani Sinj

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. travanj 2013. u 11:57
Ozren Matijašević, čelnik HUS-a; Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

HUS je priopćio da će za Praznik rada održati prosvjed u Ciglani Sinj u 10 sati.

Hrvatska udruga sindikata (HUS) najavila je danas da će ove godine 1. svibnja u Splitsko-dalmatinskoj županiji obilježiti prosvjedom u Ciglani Sinj.

HUS je priopćio da će za Praznik rada održati prosvjed u Ciglani Sinj u 10 sati, s kojeg će poručiti Vladi da se mora zaustaviti pljačka i otimačina imovine Ciglane, a sve koji sudjeluju u toj otimačini treba smijeniti i kazniti.

HUS i radnici Ciglane neće se pomiriti sa činjenicom da im se priprema scenarij već viđen u mnogim tvrtkama diljem Hrvatske, tj. tjeranje poduzeća u stečaj kako bi se prikrili tragovi kriminala i korupcije, ističe se u priopćenju.

Na prosvjedu će sindikalci također prozvati Grad Sinj i Vladu zbog nedovršene privatizacije Autoprijevoza Sinj, odnosno zatražiti odgovor na pitanje zašto do danas nisu ispunjene sve obveze iz Ugovora o preuzimanju Autoprijevoza od strateškog partnera Prometa iz Makarske, te zatražiti da se napokon sankcioniraju svi postupci koji nisu u skladu sa zakonom.

"Pozivamo radnike i građane Sinja i Cetinske krajine da nam se u što većem broju pridruže kako bi zajedno Vladi poručili kako je krajnji trenutak da se zaustavi gašenje preostalih proizvodnih radnih mjesta Cetinske krajine", poručuje HUS.

U sindikatu su svjesni da će privatizacijom Brodosplita mnogi radnici iz Cetinske krajine, koji su tamo bili zaposleni, ostati bez svojih radnih mjesta, te da je neizvjesna sudbina radnika zaposlenih u Konstruktor inženjeringu, što će dodatno pogoršati ionako teško gospodarsko i socijalno stanje u toj regiji.

HUS i ostale sindikalne središnjice ove godine 1. svibnja, Međunarodni praznik rada, obilježavaju velikim prosvjedom koji će održati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, odakle će poručiti Vladi – "Posljednji je trenutak. Mijenjajte smjer!".

Komentirajte prvi

New Report

Close