HT mora H1 Telekomu isplatiti 30 mil. kuna

Autor: Bernard Ivezić , 14. svibanj 2013. u 22:00
HT se može žaliti Visokom upravom sudu, ali mora platiti kaznu/FOTOLIA

Hrvatski telekom po prvi je put dobio milijunsku kaznu zbog kršenja telekomunikacije regulative, doznaje Poslovni dnevnik.

Hrvatski telekom po prvi je put dobio milijunsku kaznu zbog kršenja telekomunikacije regulative, doznaje Poslovni dnevnik.

 

23milijuna

kuna minimalan je iznos kojim HT do kraja tjedna mora obeštetiti H1 Telekom

Prema rješenju Hakoma, HT je zbog kašnjenja u isporuci veleprodajnih usluga dužan H1 Telekomu isplatiti "milijunsku odštetu" i to u idućih par dana. Hakom je u odluci zamaskirao točan iznos. No, naši dobro upućeni izvori slažu se u tome da je on minimalno 23 milijuna kuna, a jedan od izvora ističe da je zapravo ukupan iznos odštete veči od 30 milijuna kuna.Iz HT-a su nam telefonski poručili da se zasad ograđuju od komentara. S druge strane, iz H1 Telekoma su suzdržano komentirali kako je "Hakom samo postupio u skladu sa svojim mandatom i važećom regulatornom praksom".

HT se na ovu odluku može žaliti jedino Visokom upravnom sudu, ali čak ni ta eventualna žalba ne bi odgodila obvezu da H1 Telekomu isplati odštetu. Prvi spor zbog kašnjenja u isporuci veleprodajnih usluga Hakom je rješio u ožujku kad je HT-u presudio da Vipnetu isplati  395.000 kuna odštete. Sukob HT-a i H1 bio je toliko žestok da je HT u veljači blokadom računa čak pokušao gurnuti H1 u predstečajnu nagodbu, a što je spriječio regulator Hakom. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

pa nebi se čudio. možda je 3 milijuna al netko stisnuo nulu viška

Kad za 3 dana izađe prava cifra, hoće li dobroupućeniizvor u ćorku ?

New Report

Close