'Hrvatska je godinama imala promašenu politiku ulažući u autoceste'

EPA EPA

World Carfree Network poziva hrvatsku Vladu i Hrvatske željeznice da ne ukinu prometovanja vlakova na međunarodnim željezničkim linijama.

'Hrvatska je godinama slijedila potpuno promašenu prometnu politiku iz 1999. godine ulažući milijune eura u autoceste, što se često pokazalo ekonomski neisplativim unatoč stimuliranju tog cestovnog prometa', kažu u WCN-u, a prenosi tportal.

'Željeznica je ostavljena zapuštena, iako je najudobniji i ekološki prihvatljiv oblik transporta za putovanja srednje dužine. Sada bi željeznica trebala platiti za bivše pogreške vlada i HŽ-a', rekla je za tportal Pippa Gallop, aktivistica WCN-a. Gallop smatra kako bi se povećanje broja putnika u kratkom periodu moglo potaknuti većim ulaganjima u marketing, osiguranjem dobre povezanosti međunarodnih i lokalnih linija, povećanjem brzine i prekograničnog prijelaza te poboljšanjem stanja pruga i vlakova.

Mreža WCN u Hrvatskoj ima brojne članove koji su pokrenuli online peticiju, koju je do sada potpisalo više od 800 ljudi. Nakon svakog potpisa tekst peticije s porukom potpisnika automatski se šalje na e-mail adrese HŽ-a i nadležnih ministarstava.

Komentari (1)
  • Pinokio
    Pinokio 12:09 5.10.2012.

    Željeznica u nas je preskupa. Stanje katastrofalno. Nismo mi Njemačka koja dnevno preveze par milijuna putnika. Od Splita do Knina vozi lokomotiva i jedan vagon za 3 čovika koja sigurno nisu platili kartu. Ukinuti putnički prijevoz. Ostaviti samo za industriju. Servisirati vanka.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve