Hrvatska bolnica uvrštena na svjetsku mapu kvalitetnog zdravstvenog turizma

Autor: Poslovni.hr , 28. srpanj 2018. u 12:00
Foto: Robert Anic/PIXSELL

U mali hrvatski grad Zabok svake godine dolaze tisuće pacijenata iz cijele Europe i Bliskog istoka koji traže zamjenu za kukove i koljena u bolnici Sveta Katarina, specijaliziranoj za ortopediju, piše The Ekonomist.

Novo vrijedno priznanje danas je dobila Specijalna bolnica Sveta Katarina u Zaboku. Poznati magazin The Ekonomist uvrstio je Svetu Katarinu na popis svjetskih bolnica koje prednjače po zdravstvenom turizmu, prenosi Večernji list. 

– U mali hrvatski grad Zabok svake godine dolaze tisuće pacijenata iz cijele Europe i Bliskog istoka koji traže zamjenu za kukove i koljena u bolnici Sveta Katarina, specijaliziranoj za ortopediju. Neki dolaze zbog tretmana koji ne mogu dobiti u svojim zemljama, a drugi zbog velikih lista čekanja. Hrvatska je jedno od poznatijih mjesta po zdravstvenom turizmu – piše The Ekonomist i podsjeća kako se primjerice promjene spola rade u Bangkoku, zubi popravljaju u Mađarskoj i Meksiku, a kosa transplantira u Turskoj. 

The Ekonomist navodi kako je medicinski turizam još uvijek otežan zbog nedostatka informacija o kvaliteti u raznim svjetskim bolnicama. No to bi se moglo promijeniti zahvaljujući dvjema online tvrtkama iz Berlina – Qunomedical i Medigo. Obje pacijentima nude pretragu zdravstvenih tretmana u cijelom svijetu, uz jasne naznake o kvaliteti usluge, te cijenama, piše The Ekonomist. 

Komentirajte prvi

New Report

Close