HNS o ‘porezu na HRT’: Protiv smo bilo kakvih novih poreznih opterećenja

Autor: Poslovni.hr , 07. prosinac 2012. u 11:25
Davor Puklavec/PIXSELL

‘HNS nije predložio niti podržao bilo koji od spornih modela koji su navedeni kao mogućnost, a s kojima je medije upoznao glavni savjetnik za medije u Ministarstvu kulture Milan F. Živković (SDP).’

HNS se oglasio povodom medijskih napisa o mogućim promjenama modela naplate HRT pristojbe. Naglašavaju kako se protive bilo kakvom novom poreznom opterećenju građana u vrijeme gospodarske krize te da su o eventualnoj promjeni modela HRT pristojbe informirani isključivo putem medija. Priopćenje njihovog ureda Ureda za odnose s medijima prenosimo u cijelosti:

"HNS niti u jednom trenutku nije bio upućen u razgovore oko moguće promjene modela HRT pristojbe koji su u nadležnosti Ministarstva kulture niti u izradu mogućih novih prijedloga koji su tema aktualne javne rasprave. Slijedom toga, HNS nije predložio niti podržao bilo koji od spornih modela koji su navedeni kao mogućnost, a s kojima je medije upoznao glavni savjetnik za medije u Ministarstvu kulture Milan F. Živković (SDP).

Pritom podsjećamo da se HNS oštro protivi bilo kakvom novom poreznom opterećenju građana u vrijeme gospodarske krize, kako uvođenju poreza na promet nekretnina, tako i promjeni načina plaćanja HRT pristojbe prema modelu o kojemu su i javnost i HNS informirani isključivo putem medija."

Komentirajte prvi

New Report

Close