HGK informira ulagače na investincroatia.hr

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. srpanj 2014. u 15:58
Screenshot

Centar za investicije Hrvatske gospodarske komore (HGK) izradio je internetsku stranicu www.investincroatia.hr.

Centar za investicije Hrvatske gospodarske komore (HGK) izradio je internetsku stranicu www.investincroatia.hr s ciljem što uspješnije komunikacije s potencijalnim ulagačima, promocije Hrvatske kao poželjne investicijske destinacije te objedinjavanja na jednom mjestu svih informacija potrebnih pri donošenju odluke o ulaganju u Hrvatsku.

Stranica sadrži informacije o mogućnostima investiranja u Hrvatsku, projektima, lokacijama, gospodarskim pokazateljima, poticajima, troškovima poslovanja, poreznom sustavu, načinu poslovanja te zakonodavnom okviru koji prati ulagačke i druge poslovne aktivnosti, navode iz HGK.

Internetska stranica nastavak je aktivnosti koje Komora provodi s ciljem promicanja hrvatskoga gospodarstva i olakšavanja pristupa informacijama ne samo potencijalnim ulagačima već i stranim partnerima, kazao je predsjednik HGK Luka Burilović.

Uz Bazu investicijskih projekata HGK, stranica nudi sve potrebne podatke o tome zašto, gdje i kako ulagati u Hrvatskoj, rekao je Burilović napominjući kako je od predstavljanja Baze investicijskih projekata prije godinu dana, Centar za investicije HGK zaprimio oko 70 upita i održao više od 30 prezentacija u Hrvatskoj i svijetu, što je jasan pokazatelj da interes za ulaganje u Hrvatsku postoji.

No, unatoč određenim promjenama, posebice u zakonodavnom smislu, očekivani rezultati su izostali, što je jasan znak da je potrebno uložiti dodatne napore za poboljšanjem sveukupne poslovne klime ne samo za strane već i domaće ulagače, istaknuo je Burilović.

Ohrabrujućim smatra da se unatoč padu stranih ulaganja bilježi više od 3,5 milijardi kuna vrijednih investicija domaćih tvrtki, posebice u proizvodnim djelatnostima.

Stranica www.investincroatia.hr sadrži sve podatke od informacije do realizacije, detaljan pregled Baze investicijskih projekata, brošuru s općim i strateškim podacima te atraktivnim prikazom projekata.

Detaljno je napravljena i podjela projekata po županijama i sektorima gdje se mogu naći potrebni podaci na jednome mjestu od osnovnih informacija o svakoj županiji, makroekonomskih pokazatelja, infrastrukturne povezanosti, zakonodavnog okvira, načinu i troškovima poslovanja itd., navode iz HGK.

Komentirajte prvi

New Report

Close