HDZ otkrio glavne adute: PDV na hranu od 10 posto i stabilna valuta

Autor: Poslovni.hr , 29. lipanj 2015. u 09:09
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Najuži vrh HDZ-a, danas će biti informiran o osnovnim crtama gospodarskog programa. Detalje programa stranka ne želi iznositi sve dok vladajuća koalicija ne odredi datum izbora.

Najzanimljiviji je plan smanjivanja PDV-a na hranu na 10 posto. HDZ je, podsjetimo, najavom manjeg PDV-a, a možda i tim obećanjem 2003. i dobio izbore. Ivana Maletić bit će jedna od prezentera, onog što HDZ planira učiniti ako dobije povjerenje birača. Za Dnevnik Nove TV pojasnila je što HDZ hoće, ali i što neće raditi u slučaju pobjede.

"Prvi potezi će biti usmjereni na srednje i male poduzetnike, obrtnike, na jačanje industrija u Hrvatskoj koje smo prepoznali kao industrije s potencijalom i strateške, a to je kroz otvaranje izvora financiranja. Nude se novi fondovi i na razini EU. Isto tako, radimo mjere za poticanje onih koji trenutno izvoze, da budu još bolji", rekla je Maletić te istaknula da je HDZ-u cilj smanjenje PDV-a.

"Nama je definitivno cilj smanjenje PDV-a i to kad budemo išli u smanjenja, a radimo procjene i ocjene koji će to trenutak biti. Onda ono što sigurno smanjujemo je dječje potrepštine uz hranu, turističke i ugostiteljske usluge, definitivno broj jedan za najnižu stopu PDV-a", rekla je Maletić, a na pitanje je li izgledno da PDV na hranu bude smanjen na 10 posto odgovorila je: "Definitivno". Odlučno je odbacila mogućnost devalvacije kune.

Komentari (24)
Pogledajte sve


Demagogija, treba računati zaduženje po godini mandata jer je to usporedivo i ima zajednički nazivnik. Osim toga Hrvatska je naslijedila dosta duga od raspale YU a isto tako HDZ je bio na vlasti 2008-2009 i gle čuda nije se spektakulano zaduživao kao Račan kad nikakve krize nije bilo.

Evo objašnjenje pogledaj kad je SDP došao na vlast 2000 nakon 10 godina pljačke u privatizaciji i 2012 opet nakon pljački nakon Fimi Medije HEP HAC…
jel ti sad jasno ili trebam crtati,


SDP se bavi pederima i regionom, HDZ je neke već stavio iza rešeteka.

Baš me zanima da li na svom poslu u inozemstvu imaš muda izjaviti riječ u takvom kontekstu ili na ovim stranicama samo liječiš taj komplekse.
[/quote]


Pravosudni sustav u HRV ne funkcionira neovisno ali je HDZ raskrstio sa Sanaderom.

Da raskrstili su sa Sanaderom ali jer im je smetao a ne zato što je lupež. Nitko od njegovih najbližih suradnika ništa nije vido ni čuo Ni naša draga predsjednca koja je bila ministrica vanjski poslova Ni naš dragi Tomislav koji je bio špijun broj 1, ispred čijeg nosa se sve to događalo, a ni naš novi predsjednik košarkaškoga saveza Davor – baš nitko ništa nije znao o kriminalu koji se događaju tome ma daj Činjenica jest da HDZ ima presudu da je PROGLAŠEN KRIVIM tebi nije dovoljna ni ta činjenica da se priupitaš i promućkaš glavom da malo razmisliš, to se zove zadrtost i zatupljenost.


Jedina diktatura koja vlada na ovim prostorima je diktatura proletarijata koja se svakodnevno očituje kao YUgonostalgija.

Za Jugoslavijom i jugonostalgijom “posežu” samo polupismeni desničari i “birtijaški ” Hrvati u nedostatku argumenata za raspravu

SDP poriče jame u koje su nakon završenog rata bacali civile i dosad nakon 60 godina još nitko nije procesuiran zbog toga.

Dokaži Daj izjavu nekog SDP -ovca koji je negirao to.

Ali čisto da demonstriramo koliko nemaš pojma o materiji kojoj pišeš samo navedimo da je najveće stradanje Hrvata bilo 1945 što hoće reći prije 70 godina, a ne 60. Dragi moj raspravljao bi financijma i zaduživanju a ni osnove računske operacije ne znaš.


Sanader sjedi u zatvoru.
HDZ je krao u privatizaciji ali je financijska šteta koju je SDP napravio daleko veća. Kad se zbroji kriminal u PSN plus zaduženja vidjet ćemo gdje će se završiti.

Dokaži

Za kraj pitanje Da li ti smatraš da se HDZ mora ispričati za pljačku ?

Mogu ga vratiti sutra ako odluce tako. Sav njihov dug je u US dollarima, a oni printaju dollare.

Problem je kada si zaduzen u valuti koju nemozes printati.

Ma šta ne kažeš, oni printaju? Kad sam došao na forum, djelovao si mi bistro al sad vidim da si šupalj ko ementaler.

smanjenje PDV-a trebalo bi potaknuti domaću potrošnju i smanjiti odlazak naših ljudi u šoping preko granice radi kupnje jeftinijih proizvoda pa bi rezultat toga mogao biti sličan, ili tek nešto manji, prihod od PDV-a u proračunu kao i sa višom stopom

Što je više HGK, HOK-a, ZAMPA, Šuma i sličnoga, porez nam je draži!

New Report

Close