HČSP poziva na bojkot plaćanja članarine u HGK

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. listopad 2013. u 11:34
Nadan Vidošević (Photo: Davor Puklavec/PIXSELL)

HČSP je danas pozvao poduzetnike na bojkot plaćanja članarine u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

HČSP je danas pozvao poduzetnike na bojkot plaćanja članarine u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK), ističući da su posljednji događaji vezani uz istrage oko navodnog izvlačenja 32 milijuna kuna iz Komore u potpunosti "delegitimirali" HGK kao instituciju u službi poduzetnika.

Ta stranka u priopćenju ističe kako su, uz pritvaranje bivše pročelnice ureda predsjednika HGK Zdenke Peternel zbog sumnje da je sudjelovala u tim financijskim malverzacijama, javnost šokirale i izjave predsjednika Komore Nadana Vidoševića da o tome ništa nije znao, kao i tvrdnje Nadzornog odbora da je poslovanje HGK bilo u skladu s procedurama.

"Nažalost, ova afera bila je samo kap koja je prelila čašu i u potpunosti delegitimirala HGK kao instituciju u službi poduzetnika", kažu u HČSP-u. Pozivaju se i na rezultate istraživanja po kojima 90 posto poduzetnika ne bi htjeli bili članovi Komore ukoliko bi članstvo bilo na dobrovoljnoj osnovi.

Svima je već odavno jasno da je HGK u službi samoj sebi, što ova afera i potvrđuje, a politika već godinama tiho podržava. Stoga, HČSP poziva hrvatske poduzetnike na samoorganizaciju i bojkot plaćanja članarine u HGK", navode u priopćenju.

Traže i da se iz procesa plaćanja članarine isključi Porezna uprava, "koja Komori služi kao utjerivač dugova te zloupotrebljava svoje ovlasti u korist pojedinaca".

"Nedopustivo je da Porezna uprava nad hrvatskim poduzetnicima provodi ovrhe zbog besmislenih članarina u HGK. Posrnulo hrvatsko poduzetništvo potrebno je što prije osloboditi ovog besmislenog nameta, a pojedincima iz HGK zatvoriti slavinu lake zarade na račun hrvatskih poduzetnika", zaključuje HČSP u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close