HBOR omogućuje kreditiranje obrtnih sredstava i više od 30 %

Autor: Agencija VLM , 12. prosinac 2012. u 14:42
Thinkstock

Sredstvima kredita gospodarstvenici mogu kupiti novu opremu ili uređaje, zemljište i građevinske objekte ili podmiriti troškove ishođenja certifikata.

HBOR je predstavio novi kreditni program "Kreditiranje nove proizvodnje" koji za razliku od ostalih investicijskih kreditnih programa omogućuje kreditiranje obrtnih sredstava i više od 30 posto, na rok do 14 godina, uključujući poček od tri godine.

Sredstvima kredita gospodarstvenici mogu kupiti novu opremu ili uređaje, zemljište i građevinske objekte ili podmiriti troškove ishođenja certifikata. Veći iznos obrtnih sredstava može se koristiti ako poduzetnik ugovori robni kredit s kupcem. Godišnja kamatna stopa do 30. lipnja 2013. iznosi 2 i 3 posto, a nakon toga 2 i 4 posto, ovisno o vrsti investicije. Krediti se odobravaju u kunama ili kunama uz valutnu klauzulu, a kreditiranje se provodi putem poslovnih banaka ili izravno te su uvjeti za korisnike kredita u oba slučaja jednaki.

– Domaća proizvodnja pretpostavka je zadržavanja postojećih radnih mjesta i otvaranja novih, povećanja izvoza, smanjenja ovisnosti o uvozu. Vjerujemo da će poduzetnici prepoznati pogodnosti koje donosi ovaj novi program i da ćemo kroz njegovu provedbu osvijestiti gospodarstvenike o važnosti i značaju povezivanja i zajedničkih nastupa te na taj način utjecati na jačanje domaće proizvodnje – kazao je Anton Kovačev, predsjednik uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak.

Komentirajte prvi

New Report

Close