Grmoja: Ako HDZ ne prihvati naše zahtjeve, izlazimo iz pregovora

Autor: Poslovni.hr , 04. siječanj 2016. u 10:23
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Ranije se čulo da su u HDZ-u Mostu voljni prepustiti resore pravosuđa i zdravstva jer zahtijevaju velike reforme, ali teško je očekivati da bi se odrekli i pravosuđa i uprave.

Most ne odustaje od svog zahtjeva i na današnjim će pregovorima s Domoljubnom koalicijom tražiti ministarstva unutarnjih poslova, pravosuđa, uprave, poljoprivrede, zaštite okoliša te prometa i infrastrukture, ali i gospodarstva.

Kako piše Večernji list, pregovori će očito biti teški jer i HDZ ima svoje preferencije (gospodarstvo i financije) iako su u ovom trenutku fokusirani na novi ustroj Vlade, agencija, zavoda, ureda državne uprave, odnosno racionalizaciju državnog aparata. Ranije se čulo da su u HDZ-u Mostu voljni prepustiti resore pravosuđa i zdravstva jer zahtijevaju velike reforme, ali teško je očekivati da bi se odrekli i pravosuđa i uprave. Most će morati birati.

'Ako ćemo biti u budućoj vladi, onda želimo imati i resore u kojima možemo provesti reforme. Ako HDZ bude ustrajao na svojim pozicijama i ne bude prihvaćao naše zahtjeve, mi ćemo izaći iz pregovora s njima pa neka sami sastavljaju Vladu',  kazao je glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja.

U HDZ-u su pak začuđeni Grmojinim izjavama jer kažu da suština nije podjela ministarstva na “vaše i naše”, nego je ključ u kvalitetnim i stručnim ljudima koji će biti predloženi za te pozicije, a manje je važno iz koje su opcije. Ističu da se reforme ne mogu provoditi na razini jednog ministarstva koje bi pripalo Mostu, nego da one moraju biti koordinirane s nizom ministarstava i zato, smatraju, važna je podjela odgovornosti, a ne svojatanje resora.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (4)
Pogledajte sve

to je palilo do konstituiranja sabora i gotovo vam je sada sa tom retorikom, sada igraju pozicije tj. pare a pare svi vole pa i zastupnici Mosta

u novoj Vladi, biti će zabave svaki tjedan, ako netko Grmoji uzme loptu, on se neće više htjeti igrati

Hvala Ti BOŽE , možda ima nade…..!

New Report

Close