Gradom će voziti 10 električnih trokolica za čišćenje ulica

Autor: Poslovni.hr , 22. travanj 2015. u 10:57
Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Iz fondova Europske unije u ukupno pet projekata u Čistoći su povukli 590 tisuća eura, a najviše za projekt “Civitas Elan”

Holdingova podružnica Čistoća dosad je iz fondova Europske unije povukla 590 tisuća eura.Iznos je to dobiven u pet projekata, a najviše novca, čak tristo tisuća eura, povukli su sudjelujući u projektu "Civitas Elan" s kojim su osigurali novac za sufinanciranje nabave ekološki prihvatljivijih vozila, piše Večernji list.

Početkom ove godine Čistoća sudjeluje u dva projekta – jedan kojemu je cilj promovirati održivo gospodarenje biootpadom te mogućnost proizvodnje biogoriva, za što je dobiveno 95 tisuća eura i drugi s ciljem promoviranja inovativnosti u sektoru gospodarenja otpadom, za što je iz fondova povućeno 70 tisuća eura.

Tijekom ove godine u Čistoći neće propustiti priliku za iskorištavanje novca iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Preko njega će, ako je suditi po planovima, osigurati sufinanciranje nabave 19 specijalnih vozila za skupljanje otpada, 20.500 posuda i spremnika za otpad, od čega 4500 spremnika za odvojeno skupljanje papira, stakla, plastike i tekstila, 10 električnih trokolica za čišćenje ulica, a sufinanciranjem Fonda planirana su i dva mobilna reciklažna dvorišta.

– Ukupna vrijednost nabave navedenih vozila procjenjuje se na oko 50 milijuna kuna, od čega bi Fond trebao sufinancirati oko 20 milijuna kuna. Također, do kraja ovog mjeseca očekujemo raspisivanje natječaja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje troškova projektiranja, izgradnje i opremanja reciklažnih dvorišta. Na tom natječaju prijavit ćemo se za sufinanciranje izgradnje reciklažnog dvorišta na Žitnjaku– poručili su iz Holdingove podružnice Čistoća.

Komentirajte prvi

New Report

Close