Grad sa najviše poduzetnika po glavi stanovnika

Foto: Duško Marušić / Pixsell Foto: Duško Marušić / Pixsell

Riječ je o rekordnih 67 poduzetnika na tisuću stanovnika, ukupno 2.600 poduzetnika koji zapošljavaju više od 13.000 osoba.

Prema službenim podacima Ministarstva financija Republike Hrvatske o izvršenju lokalnih proračuna za razdoblje od 2013. do 2015. godine i istraživanju kojeg je proveo portal gradonacelnik.hr, Grad Pula je s prosječnim izdvajanjem od 71 kune po stanovniku jedini veliki hrvatski grad koji je ušao u top deset kada se gleda izdvajanje za poduzetnike po glavi stanovnika. U istoj je analizi s izdvojenih 3,57 posto proračuna 2015. godine bio drugi grad u Hrvatskoj po istom kriteriju, piše Glas Istre.

- Pula je danas, pored mnogo većih hrvatskih gradova, druga na listi po iznosu davanja za razvoj lokalnog poduzetništva i prvi grad u Hrvatskoj po broju poduzetnika. Riječ je o rekordnih 67 poduzetnika na tisuću stanovnika, ukupno 2.600 poduzetnika koji zapošljavaju više od 13.000 osoba. Smatram kako je to rezultat kontinuiranog rada i sustavnog ulaganja u razvoj poduzetništva, što već godinama uspješno provodimo. Kao Grad, činimo sve što je u skladu s našim mogućnostima da bismo stvorili pozitivnu poduzetničku klimu, odnosno poticajno poslovno okruženje i našim poduzetnicima olakšali poslovanje, naglasio je gradonačelnik Boris Miletić.

Komentari (1)
  • Jovan
    Jovan 14:41 3.5.2017.

    e da je cijela država kao Istra

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve