Milanović naljutio predsjednicu: ‘Ovakvo ponašanje je nezamislivo, dovodi u pitanje institucije’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. travanj 2015. u 10:53
Foto: Robert Anić / Pixsell

“Gospodinu Milanoviću poručujem da interese države stavi ispred vlastitih interesa”.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović ocijenila je u utorak kako je premijer Zoran Milanović svojim nedolaskom na sastanak na Pantovčak u pitanje doveo državne institucije i volju građana te mu poručila da interese države stavi ispred osobnih.

"Ovakvo postupanje predsjednika Vlade u normalnim civiliziranim državama, da se uopće ne odaziva pozivu predsjednice Republike, sasvim je nezamislivo. Time Milanović dovodi u pitanje institucije države kao i volju građana", rekla je Grabar-Kitarović nakon što ni Milanović niti itko drugi iz SDP-a nije došao na Pantovčak.

"Gospodinu Milanoviću poručujem da interese države stavi ispred vlastitih interesa i da počne obnašati odgovorno dužnost predsjednika Vlade prema svim građanima Hrvatske", dodala je predsjednica.

Građanima je, pak, poručila da će "i dalje raditi u njihovom interesu kao predsjednica svih građana", da će "i dalje brinuti o gospodarskom i socijalnom stanju države".

"Nikome, ni jednom pojedincu neću dopustiti da iz vlastitog hira dovodi u pitanje ustavnopravni poredak Hrvatske i smjer u kojem država ide. Vjerujem u ovu zemlju, u sve građane, vjerujem da Hrvatska može i mora bolje", poručila je Grabar-Kitarović građanima.

Podsjetila je da je Mlanovića kao premijera pozvala na Pantovčak odmah prvih dana po stupanju na dužnost predsjednice Republike, a na današnji sastanak kao predsjednika SDP-a.

No, kazala je, Milanović nije došao, niti je itko od njegovih suradnika nazvao i ispričao njegov nedolazak ili zatražio neki drugi termin.

"Što se tiče razloga nedolaska mogu samo zamisliti da mu je ili osobna sujeta priječila da normalno, odgovorno i uljuđeno obnaša svoje državničke dužnosti ili pak da Milanović nema što reći na ovom sastanku o izlasku iz krize. Ne znam što je gore", ustvrdila je Grabar-KItarović.

Žalosno je, dodaje predsjednica, da ćemo kao država uskoro iz Bruxellesa ponovno slušati ocjene o vrlo lošem gospodarskom stanju u državi, a da mi međusobno nismo u stanju o tome razgovarati i zajednički tražiti izlazak iz krize.

"Jer to je jedina motivacija zašto želim razgovarati s njime kao i s ostalim dionicima političkog procesa, političkim strankama, ali i poslodavcima i sindikatima i drugima", naglasila je Grabar-Kitarović.

Predsjednica Republike sada u svome Uredu razgovara s čelnikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, a sastanak je počeo u 10 sati.

Komentari (17)
Pogledajte sve

Na početku svog mandata Milanović se nije micao iz Zagreba, ismijavao je i “prirodu i društvo”, sjetite se Špičkovine!! Sada je okrenuo ploču, pa mu nije teško otići u nekakv zaselak i opaliti iz kubure. Kako se izbori bliže, za očekivati je da Milanovića vidimo na prošćenju u Gornjim Prčićima koko se vozi na ringišpilu i pije gvirc!!!


@miami-koliko partija plaća ovo trkeljanje? Baš me zanima, jer bih želio procijeniti koliko se netko može jeftino prodati!? Ili je problem sa integritetom, a kognitivne sposobnosti i jal da ne spominjem?

To je zanimljivo pitanje, baš me zanima da li je to više ili manje nego što dobije Pero7!?

Ljudi niti nakon 25 godina nikako da shvate da je jedino rješenje treća opcija, ma koja ona bila, najveće zasluge za to imaju mediji

Lopovluk HDZ-a ili retardacija i lopovluk SDP-a. Dođe na isto. Tek kad izgube vlast ce se vidjeti sto je SDP napravio. Tona kamena u saboru bi napravila bolji posao od SDP-a. Fascinantno.

New Report

Close