Građani i tvrtke Josipoviću donirali 2,1 milijun kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. prosinac 2014. u 14:24
. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

SDP-ov predsjednički kandidat Ivo Josipović donacijama tvrtki i građana za kampanju je prikupio nešto manje od 2,1 milijun kuna, a potrošio 5,4 milijuna kuna, stoji u izvješćima koja su u ponedjeljak objavljena na Josipovićevim službenim stranicama.

SDP-ov predsjednički kandidat Ivo Josipović donacijama tvrtki i građana za kampanju je prikupio nešto manje od 2,1 milijun kuna, a potrošio 5,4 milijuna kuna, stoji u izvješćima koja su u ponedjeljak objavljena na Josipovićevim službenim stranicama.

Četvrtinu prikupljenog novca, ukupno pola milijuna kuna, Josipović je dobio od pet tvrtki: Intrag, Zagreb-inženjering, Internet jelovnik i Trifolium iz Zagreba te Anabbela iz Belog Manastira – svaka mu je donirala po sto tisuća kuna.

Od zagrebačke tvrtke Emteze dobio je 80 tisuća kuna, tri osiguranja: Euroherc, Agram i Jadransko donirali su mu po 50 tisuća kuna, koliko je dobio i od pulskog Tehnomonta, zagrebačke Sv. Group. Tvrtke Orbico i Orbico Beauty Josipovićevu su kampanju 'pojačale' sa 50 tisuća i 30 tisuća kuna, vlasnik tih tvrtki Branko Rogić dao je 30 tisuća kuna.

Tvrtke kandidatu mogu donirati najviše 200 tisuća kuna, fizičke osobe, dakle građani i obrtnici, najviše 30 tisuća kuna. Donacije mogu biti novčane, robne te u vidu usluge.

Građani koji su odlučili donirati Josipovićevu kampanju učinili su to izdašno – široj javnosti nepoznati pojedinci uplaćivali su i po 20 tisuća, 25 tisuća, 30 tisuća kuna. Bilo je i građana koji su uplatili po sto kuna, no takvi se doslovno mogu izbrojati na prste jedne ruke.

HNS-ovci Ivan Vrdoljak, Srećko Ferenčak, Anka Mrak Taritaš, Vesna Pusić, Andrea Zlatar dali su po 30 tisuća kuna, Predrag Štromar i Boris Blažeković po 15 tisuća kuna, 12 tisuća kuna uplatila je Tamara Obradović Mazal, šefica Josipovućeva izbornog stožera.

U troškovima kampanje najveću stavku, oko 2,1 milijun kuna, čini iznos namijenjen tvrtki Millenium Promocija za izbornu promidžbu i informiranje.

Josipović je do sada za kampanju prikupio oko šest milijuna kuna, od građana i tvrtki prikupio je 2,1 milijun kuna, a ostatak od političkih stranaka koje su podržale njegovu kandidaturu.

Donacije i troškovi nisu konačni, odnose se na razdoblje do 19. prosinca. Donacije se mogu prikupljati do završetka promidžbe, dakle, do ponoći 26. prosinca.

Osam milijuna kuna iznos je koji svaki od četvero kandidata za predsjednika države može potrošiti na promidžu. Ne izabere li se predsjednik ili predsjednica u prvom krugu, za dvoje kandidata koji uđu u drugi taj se iznos može povećati do 1,6 milijuna kuna.

Komentari (14)
Pogledajte sve

SRETAN BOŽIĆ !

Zlonamjeran članak objavljen s namjeron sniženja rejtinga osobe koja
se kandidirala za Predsjenika.

Nema članka o Kolindi koja je ” ZARADILA ” više..? Neprofesionalno.


MAZANJE BIRAČA :

Josipovic kupio-pola-tone-balzama-za-usne

Cijena po komadu je oko 1,70 kuna, što znači da je za 223 tisuće kuna Josipović nabavio više od 131 tisuću komada – ili preračunato, više od 590 kilograma balzama.

http://www.tportal.hr/vijesti/predsjednicki-izbori-2014/363705/Josipovic-od-Tedeschija-kupio-pola-tone-balzama-za-usne.html

Tvrtka koja mojoj tvrtki kasni s plaćanjem Josipoviću donirala deset puta veći iznos .
Jel to vama normalno ?
Ili ovi HNS-ovci koji su uplatili 30.000,00 Kn ?
Jel to normalno ?

Nema na svjetu ništa badave.
Svi očekuju protuuslugu.
Ili su ju već dobili.
Radi se o korupciji.

http://www.dnevno.hr/vijesti/komentari/140947-josipovic-u-strahu-sincic-najavio-istragu-veleizdaje-a-josipovic-ostao-sokiran.html


Jel to ne vrijedi i za Kolindicu,ima jako zanimljivih imena:
http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0CCEQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.slobodnadalmacija.hr%2FHrvatska%2Ftabid%2F66%2FarticleType%2FArticleView%2FarticleId%2F268857%2FDefault.aspx&ei=v3eZVI_1EpHwapKvgpgF&usg=AFQjCNHm0bcOjURxFF6kJWpY6eNv4O5EKg&bvm=bv.82001339,d.d2s&cad=rja

New Report

Close