U Krapinskim Toplicama otvoren najsuvremeniji helikopterski centar u Europi

Autor: Poslovni.hr , 05. ožujak 2015. u 16:33
Foto: Robert Anić / Pixsell

Riječ je o suvremenom centru za obuku i…

U Krapinskim Toplicama u danas je otvoren Heli centar za obuku i usavršavanje profesionalnih pilota helikoptera, u koji je tvrtka Heli Centar Toplice uložila 12 milijuna eura.

Riječ je o suvremenom centru za obuku i stručno usavršavanje profesionalnih pilota helikoptera obitelji Mi 8/17, a centar uz vrhunski opremljene prostore nudi i suvremeni simulator leta helikopterom.

Prema riječima direktora tvrtke Heli Centar Toplice d.o.o. Nikolaja Akulenka, očekuje se da će centar koristiti piloti iz istočne Europe, Afrike, Latinske Amerike i Azije. Centar, u potpunosti realiziran privatnim novcem ruskog investitora, može godišnje primiti oko 1.500 pilota, a u jednom danu 18 pilota u šest posada može prolaziti obuku na simulatoru. Obuka u centru sastoji se i od teoretskog dijela, a kapacitet tog dijela je 48 osoba kroz jedan dan.

Akulenko je najavio i novi investiciju odnosno realizaciju još dva simulatora leta za što centar ima kapacitete.

Osim toga tvrtka planira u slijedećih godinu i pol dana izgraditi hotel sa četiri zvjezdice sa pratećim medicinsko-rehabilitacijskim centrom za članove zrakoplovnih posada. U planu je i otvaranje pilotske škole.

Akulenko je kazao kako je u ovom trenutku teško govoriti o roku povrata uloženog u centar, a sve zavisi o poziciji na tržištu. Inače, cijena obuke na simulatoru za jednu osobu je između 700 i 1.200 eura.

Zadovoljan investicijom i otvaranjem centra je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar koji ističe da je ova investicija potvrda pozitivnih kretanja u toj županiji i potvrda od strane investitora da je županija bila i više nego odličan partner kroz cijeli proces realizacije projekta. Župan je zadovoljan i najavom daljnjih investicija, hotela i pilotske škole.

Riječ je o investicijskom ciklusu koji se nastavlja i ozbiljnom investitoru koji je ispoštovao sve rokove koje si je sam zadao, zaključio je Kolar dodajući da je ova investicija poruka svim stranim ulagačima da su dobrodošli u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Kako piše portal Zagorje.com, Heli Centar Toplice najsuvremeniji je centar u Europi, dok su simulatori u Krapinskim Toplicama jedini na kontinentu.

Komentirajte prvi

New Report

Close