FOTO: Taksisti blokirali aerodrome u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, pretučena četvorica taksista

Autor: Poslovni.hr , 28. srpanj 2017. u 12:00
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Dubrovački taksisti blokirali su promet u Dubokoj Ljutoj u prosvjedu protiv Ubera kojim žele potaknuti na poštivanje Zakona. Prosvjed je okončan oko 11.10 sati, ali su gužve još uvijek bile prisutne u ranim poslijepodnevnim satima.

Taksisti u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku prosvjedovali su od ranih jutarnjih sati protiv konkurencije iz Ubera. U Zagrebu su zauzeli zaustavni trak ceste prema Zračnoj luci,  a dio ih se smjestio i ispred "Franje Tuđmana", dok su kod Dubrovnika blokirali dio Jadranske magistrale koja također vodi prema Zračnoj luci. Prosvjeduje se i u Splitu, odnosno, splitskoj zračnoj luci. Taksisti iz Splita, Podstrane, Solina, Kaštela i Trogira, od ranog su jutra zauzeli parking na Resniku.

Malo prije podneva na Obodu pokraj Dubrovnika ozlijeđena su četiri taksista. Navodno su ih palicama napali nepoznati počinitelji koji su se brzo udaljili u svojim automobilima. 

"Osobno sam svoje vozilo u 8.00 sati zaustavio na magistrali i na taj način izrazio nezadovoljstvo koje vlada već dvije godine radi nezakonitog rada Ubera. Nisam organizator ovog okupljanja, organizator je nezakoniti rad Ubera i nefunkcioniranje pravne države pa njih treba pitati dokad će okupljanje trajati," kratko je prokomentirao predsjednik Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik Božo Miletić. 

Povodom prosvjeda dubrovačkih taksista protiv UBER-a, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je javnu poruku svim taksistima s područja Grada Dubrovnika.

"Svim onim taksistima koji su svoje nezadovoljstvo prema Uberu odlučili iskazati ne pružanjem usluga ili blokadom prometnica poručujemo kako Grad Dubrovnik nije i neće biti mjesto njihovih ucjena. Problemi s Uberom se ne rješavaju u Gradu Dubrovniku. 

Grad Dubrovnik je do sada bio partner taksistima s područja Grada Dubrovnika i više puta smo isticali kako ne podržavamo način na koji radi UBER kao i da njihov rad smatramo nezakonitim.

Međutim, partnerstvo koje smo do sada stvarali i razvijali prekinuto je jer naši sugrađani i gosti našeg Grada ne mogu dobiti uslugu koju im je Grad Dubrovnik putem taksi udruženja omogućavao.

Očekujemo od svih taksista, s područja Grada Dubrovnika, da u najkraćem mogućem roku otpočnu s pružanjem usluga jer u protivnom Grad Dubrovnik će znati zaštiti interese Grada i gostiju kroz natječajni postupak za obavljanje auto taksi djelatnosti na području Grada Dubrovnika koji je u tijeku", stoji u poruci gradonačelnika. 

Blokada magistrale negativno se odrazila posebno na putnike koji su izgubili letove u Zračnoj luci Dubrovnik. Oštro je reagirao i direktor Zračne Luke Dubrovnik Roko Tolić, koji je naglasio kako razumije taksiste, ali kako je današnji čin nedopustiv te ih pozvao da odmah prekinu ovu akciju ili će iz Zračne luke Dubrovnik donijeti nove odluke o prijevozu, piše Dubrovački dnevnik. 

Komentirajte prvi

New Report

Close