Evo na koga će se Linić sljedećeg fokusirati

Autor: Marija Brnić , 22. kolovoz 2013. u 11:20
Photo: Robert Anic/PIXSELL

Kreće se u bitku s nlegalnim kreditnim institucijama koje su registrirane na off shore zonama i rade nelegalno.

Ured za sprječavanje pranja novca ove godine fokusirat će se na bitku s nelegalnim kreditnim institucijama koje su registrirane na off shore zonama i rade nelegalno, najavio je ministar financija Slavko Linić današnjoj sjednici Vlade podnoseći izvješće o radu Ureda za prošlu godinu.

Ured je tijekom 2012. imao 340 otvorenih predmeta, a 132 slučaja proslijeđena su nadležnim tijelima i inozemnim uredima na daljnje postupanje. Od toga se 131 slučaj odnosio na sumnju u pranje novca, a jedan je bio vezan uz sumnju na financiranje terorizma. 

U slučajevima sumnjivih transakcija Ured je pokrenuo i šest naloga bankama za pljenidbu od 12,7 milijuna kuna, a intenzivno su surađivali i s tužiteljstvom, te je dostavljeno 12 predmeta vrijednih 47,7 milijuna kuna zbog sumnje na korupciju. U njima je Ured obradio transakcije vezane za ukupno 114 osoba, od kojih su 102 fizičke, a 12 pravne osobe. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

ma bravo slavko hebeno bravo , dokle kamaradima poput pavića,ježića , todorića i ostale žgadije opraštaj milione kuna poreza.
a sitnozubima vrat slomi kako si i obećao .drugo i nezaslužuju.

New Report

Close