Europskim projektom do većeg zapošljavanja u ugostiteljstvu

Autor: Poslovni.hr , 09. srpanj 2015. u 12:48
Thinsktock

Cilj ovog projekta je da učenici zanimanja kuhar steknu relevantne kompetencije za bolju zapošljivost. Projektom je obuhvaćeno 28 strukovnih nastavnika i 250 učenika smjera Ugostiteljstvo i turizam.

U Gospodarskoj školi u Varaždinu održan je okrugli stol u sklopu projekta pod nazivom “Moja karijera u ugostiteljstvu i turizmu” kojeg provode Srednja škola Plitvička jezera iz Korenice i Gospodarska škola Varaždin.

Na okruglom stolu, koji je organiziran sa svrhom prikupljanja mišljenja i ideja za unapređenje obrazovanja u turizmu i ugostiteljstvu, sudjelovali su predstavnici ugostiteljskih objekata te OPG-ova s područja Varaždinske županije koji imaju iskustva u ugostiteljstvu i turizmu.

Sve prisutne u ime Varaždinske županije pozdravio je zamjenik župana Alan košić koji je tom prigodom istaknuo kako se Županija već odavno opredijelila za obrazovanje kao temeljni način kojim se želi doprinijeti smanjenju nezaposlenosti.

– Odavno smo u našoj Županiji prepoznali važnost ulaganja u obrazovanje jer ono je ključ razvoja cjelokupnog društva, te nam je cilj da mladi i obrazovani ljudi budu jedni od pokretača razvoja u 21 stoljeću – istaknuo je Košić te dodao kako će Varaždinska županija i nadalje dosljednim provođenjem politika nastojati doprinijeti smanjenju nezaposlenosti, a sudjelovanje u projektima poput ovog samo je jedan od načina na koji će se to i ostvariti.

Napomenimo kako je navedeni projekt ukupno vrijedan 751.094,00 kuna, financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a provodit će se dvanaest mjeseci. Implementacijom ovog projekta Srednja škola Plitvička jezera i Gospodarska škola Varaždin u svoje će ustanove uvesti Centar za razvoj karijere u ugostiteljstvu i turizmu te nove nastavne sadržaje u predmet Kuharstvo i Prehrana i poznavanje roba koji odgovaraju sektorskim potrebama. Tijekom projekta nastavnici i učenici će biti educirani o metodama e- i m- učenja, modernim trendovima u gastronomiji, te o mogućnostima poduzetničkog razvoja karijere.

Cilj ovog projekta je da učenici zanimanja kuhar steknu relevantne kompetencije za bolju zapošljivost. Projektom je obuhvaćeno 28 strukovnih nastavnika i 250 učenika smjera Ugostiteljstvo i turizam.

Komentirajte prvi

New Report

Close