Europski parlament povećao odbore zbog dolaska hrvatskih zastupnika

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. lipanj 2013. u 17:04
Photo: Thinkstock

Europski parlament izglasao je u srijedu u Strasbourgu odluku o povećanju broja zastupnika u parlametarnim odborima

Europski parlament izglasao je u srijedu u Strasbourgu odluku o povećanju broja zastupnika u parlametarnim odborima kako bi se u njih mogli uključiti hrvatski zastupnici, izabrani na europskim izborima u travnju, a koji postaju europski zastupnici 1. srpnja.

Prema toj odluci, zastupnički klubovi europskih pučana (EPP) unutar kojeg će djelovati pet HDZ-ovih zastupnika te klub socijalista i demokrata (S&D), u kojem će biti pet SDP-ova zastupnika dobili su po jedno mjesto u Odboru za vanjsku politiku, Odboru za proračun, Odboru za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane, Odboru za ustavna pitanja i Odboru za ekonomske i monetarne poslove.

Nacionalne delegacije u zastupničkim klubovima raspodjelit će između sebe ta mjesta.

Pet HDZ-ovih zastupnika rasporedit će se po sljedećem rasporedu: Davor Stier u Odbor za vanjsku politiku, Andrej Plenković u Odbor za proračun, Ivana Maletić u Odbor za ekonomska i monetarna pitanja, Dubravka Šuica u Odbor za okoliš, javno zdravstvo i sigurnost hrane i Zdravka Bušić u Odbor za ustavna pitanja.

Prema informacijama iz SDP-a, u Odbor za vanjske poslove namjerava ići Tonino Picula, Oleg Valjalo u Odbor za proračun, Biljana Borzan u Odbor za okoliš, javno zdravstvo i sigurnost hrane, Sandra Petrović Jakovina u Odbor za ustavna pitanja i Marino Baldini u Odbor za ekonomske i monetarne poslove.

Zastupnički klub Ujedinjene europske ljevice-Zelene nordijske ljevice, u kojem će djelovati laburist Nikola Vuljanić, dobio je mjesto u Odboru za vanjsku politiku, a klub Europskih konzervativaca i reformista, u koji će se uključiti Ruža Tomašić, dobio je mjesto u Odboru za zapošljavanje i socijalna pitanja.

Hrvatski zastupnici bit će formalno imenovani članovima tih odbora nakon što preuzmu zastupničku dužnost 1. srpnja.

Komentirajte prvi

New Report

Close