EBRD: Luci Ploče 9,6 mil. eura za novi terminal

Autor: Marina Šunjerga/VL , 13. svibanj 2015. u 21:59
Terminal za tekuće terete trebao bi biti gotov u lipnju 2016./ Ivo Čagalj/PIXSELL

Europska banka za obnovu i razvoj ušla u investiciju koja stoji ukupno 16,7 mil. eura.

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je Luci Ploče zajam od 9,6 milijuna eura za razvoj novog terminala tekućih tereta u Pločama, drugoj najvećoj luci u Hrvatskoj i krajnjoj južnoj točki Vc pan-europskog koridora.

Novi terminal imat će kapacitet od 85,000 m3, što je povećanje za 50.000 m3, a cijela investicija stoji 16,7 milijuna eura i njezin završetak očekuje se u lipnju 2016. "Cilj ovog važnog ulaganja je jačanje Luke Ploče. Novi terminal omogućit će povećan promet tereta, čime će se potaknuti ne samo razvoj luke, već i susjednih zemalja. EBRD-u je razvoj hrvatske infrastrukture jedan od prioriteta, pa smo ponosni što pružamo podršku ovoj izvanredno perspektivnoj privatnoj kompaniji", izjavio je Phil Bennett, prvi potpredsjednik EBRD-a, na potpisivanju koje je upriličeno u Tbilisiju, gdje se održava Godišnja skupština EBRD-a.

"Cijenimo i zahvalni smo što EBRD podržava Luku Ploče osiguravajući zajam našoj podružnici Luci Ploče Trgovina. Ostvarenjem ovog projekta znatno će se povećati konkurentnost domaćeg gospodarstva. Jačanje Luke Ploče dovršenjem gradnje novog terminala za tekuće terete potaknut će rast gospodarstva u regiji, naročito u BiH", zaključio je kapetan Ivan Pavlović, predsjednik Uprave Luke Ploče. EBRD je u Hrvatskoj dosad podržao više od 170 projekata u ukupnom iznosu 3,1 milijardu eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close