Dubrovčani danas biraju žele li golf s vilama na Srđu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. travanj 2013. u 10:21
Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

U Dubrovniku se danas održava referendum, za uspjeh je ključan izlazak više od 50 posto dubrovačkih birača.

U Dubrovniku se danas održava referendum na kojem se građani izjašnjavaju jesu li za gradnju igrališta za golf s vilama, hotelima i apartmanima na platou brda Srđ, a za uspjeh je ključan izlazak više od 50 posto dubrovačkih birača.

Dubrovačni se na referendumsko pitanje, koje glasi "Jeste li za usvajanje urbanističkog plana uređenja kojim se, uz izgradnju igrališta za golf, dozvoljava i izgradnja smještajnih kapaciteta s ležajevima (vila, hotela i apartmana) na platou brda Srđ?", izjašnjavaju zaokruživanjem odgovora "za" ili "protiv".

Da bi referendum uspio, na njega se treba odazvati više od 50 posto dubrovačkih birača, od njih 37.952 s pravom glasa.

Po podacima Povjerenstva za provedbu referenduma, glasuje se na 59 glasačkih mjesta na kojima radi 354 nezaposlena Dubrovčanina, a podaci o odazivu bit će objavljeni u 11 i 16 sati. Referendum se održava od 7 do 19 sati.

Izgradnja golf parka na Srđu proteklih godina izazvala je dosta polemike u gradu Dubrovniku, a Građanska inicijativa Srđ je naš, koja se protivi izgradnji golf parka na Srđu, od 1. do 15. veljače organizirala je prikupljanje potpisa za referendum.

Skupljeno je 9085 potpisa birača koje je Ministarstvo uprave ocijenilo pravovaljanim, te donijelo odluku o održavanju lokalnog referenduma. Dubrovačko Gradsko vijeće je početkom travnja odlučilo je da se referendum održi 28. travnja te je Grad Dubrovnik osigurao 300 tisuća kuna za njegovu provedbu.

Komentirajte prvi

New Report

Close