DORH naložio istragu na ‘Lov farmi’ zbog ugibanja 140 goveda

Autor: Agencija VLM , 29. ožujak 2013. u 15:39
Ilustracija; Photo: Marijan Susenj/PIXSELL

Na terenu je bila i veterinarska inspekcija Ministarstva poljoprivrede koja je utvrdila da su životinje uginule zbog nebrige. Navodno, kako doznajemo, zbog nedovoljno spremljene hrane, goveda su prepuštena sama sebi da tumaraju poljem

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja naložilo je provođenje istrage na farmi "Lov farma" u Udbini u vlasništvu Lovre Kolimbatovića iz Splita.

Povod toga je alarmano pripćenje Udruge Glas životinja odaslano medijima u kojem upozoravaju na ugibanje goveda od gladi.

U njihovom priopćenju stoji da je uginulo oko 140 goveda simentalske pasmine, a da još stotinjak umire u agoniji među kojima i 17 junadi.

U priopćenju odvjetništva stoji da je naloženo "provođenje dokazne radnje očevida na mjestu događaja uz sudjelovanje nadležne veterinarske službe radi utvrđivanja okolnosti stradavanja domaćih životinja. Radi utvrđivanja eventualne kaznene odgovornosti Policijskoj postaji Korenica je naloženo provođenje izvida".

Na terenu je bila i veterinarska inspekcija Ministarstva poljoprivrede koja je utvrdila da su životinje uginule zbog nebrige. Navodno, kako doznajemo, zbog nedovoljno spremljene hrane, goveda su prepuštena sama sebi da tumaraju Krbavskim poljem.

Vlasnik je registrirani ekoproizvođač, a primarna djelatnost, kako stoji na službenim stranicama farme, jest proizvodnja mlijeka.

Iz Udruge najviše apeliraju na mogućnost zaraze zbog lešina koje leže diljem polja i farme. Trenutno je na farmi 90 krava i 17 teladi na kojima su vidljivi tragovi izgladnjivanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close