Agroproteinka: Cijena za nusproizvode životinjskog podrijetla propisana je Pravilnikom

Autor: Poslovni.hr , 29. ožujak 2013. u 13:50
Ilustracija (Foto: Marijan Susenj/PIXSELL)

Iz Agroproteinke stiglo je reagiranje na tekst pod naslovom ‘Udbina: Usred Krbavskog polja goveda ugibaju od gladi’.

Iz Agroproteinke stiglo je reagiranje na tekst pod naslovom 'Udbina: Usred Krbavskog polja goveda ugibaju od gladi' objavljen na portalu Poslovni.hr.

U tekstu je između ostalog navedeno i sljedeće: „…Za svaku lešinu Agroproteinka d.d. traži 900 kuna, a taj iznos treba platiti pravna osoba…

Agroproteinka u svom demantiju tvrdi kako do dana 28. ožujka 2013 nije primila nikakav zahtjev od Lov farme d.o.o. za prijevoz lešina goveda. Iz tog razloga, kažu, nije niti mogla ponuditi cijenu za prijevoz i toplinsku preradu lešina goveda koja je navedena u vijesti.

Nadalje, kako tvrde, cijena prijevoza i toplinske prerade nusproizvoda životinjskog podrijetla je propisana Pravilnikom o visini naknade za sakupljanje i toplinsku preradu nusproizvoda životinjskog podrijetla koji nisu za prehranu ljudi (NN 99/08) po kojem Agroproteinka d.d. naplaćuje svoje usluge.

U Republici Hrvatskoj postoje i drugi prijevoznici životinjskih nusproizvoda koji su upisani u Upisnik registriranih prijevoznika nusproizvoda životinjskog podrijetla koji se može vidjeti na internetskim stranicama Ministarstva poljoprivrede. Istina je, da su u Agroproteinku određeni broj lešina sa Lov farme d.o.o. dovezli drugi registrirani prijevoznici, zaključuju iz tvrtke.   

Komentirajte prvi

New Report

Close