Dodijeljene potpore za poticanje inovativnog poduzetništva

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. srpanj 2014. u 14:03
Foto: Goran Jakuš / Pixsell

Od 17 projekata, koji su dobili bespovratna sredstva, tri su projekta fizičkih osoba, a 14 gospodarskih subjekata.

Ministarstvo poduzetništva i obrta dodijelilo je danas potpore za poticanje inovativnog poduzetništva za 17 projekata u ukupnom iznosu od gotovo 6,2 milijuna kuna.

Riječ je o bespovratnim sredstvima u okviru Poduzetničkog impulsa. Od 17 projekata, koji su dobili bespovratna sredstva, tri su projekta fizičkih osoba, a 14 gospodarskih subjekata.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras kazao je kako će odabranih 17 projekata u sljedeće dvije godine omogućiti otvaranje 113 novih radnih mjesta i gotovo 78 milijuna kuna više prihoda od izvoza.

Izrazio je zadovoljstvo brojem prijavljenih projekata i njihovom kvalitetom te istaknuo kako Vlada vodi računa o projektima koji generiraju visoku dodanu vrijednost i koji će se iz godine u godinu nadopunjavati.

Cilj dodijeljenih potpora je povećanje udjela inovativnih tvrtki, poticanje zapošljavanja, poticanje uvođenja inovativnih poslovnih modela u mikro i malim gospodarskim subjektima, poticanje njihovog rasta i razvoja, povećanje stope komercijalizacije inovativnih proizvoda itd.

Među projektima koji su ostvarili potpore najviše je iz IT industrije, 12 projekata, a potpore su dobila i dva projekta iz prerađivačke industrije te projekti iz inženjerstva, djelatnosti putničkih agencija te botaničkih i zooloških vrtova i prirodnih rezervata.

Predsjednik Uprave Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i investicije (Hamag-Bicro) Darko Liović kazao je kako su inovacije sastavni dio poduzetništva koji vodi produktivnosti i konkurentnosti, kako Hrvatska ima veliki istraživački i inovacijski potencijal i kako će Agencija i nadalje podržavati inovatore.

Komentirajte prvi

New Report

Close