Dobrović potpisao financiranje projekata teških 609 milijuna kuna u dva hrvatska grada

Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL

Tim odlukama omogućujemo nastavak realizacije dva iznimno važna projekta izgradnje vodnokomunalne infrastrukture.

Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović donio je u četvrtak odluke o financiranju II. faze projekata razvoja vodoopskrbe i odvodnje u Osijeku i Poreču, a riječ je o projektima ukupne vrijednosti 609 milijuna kuna koji će se sufinancirati EU sredstvima kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija.

Tim odlukama omogućujemo nastavak realizacije dva iznimno važna projekta izgradnje vodnokomunalne infrastrukture u Osijeku i Poreču. To će doprinijeti povećanju kvalitete života stanovnika tih dvaju gradova i većoj razini zaštite okoliša, rekao je ministar Dobrović.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike u priopćenju podsjeća da je provedba projekata u Osijeku i Poreču započela i sufinancirala se kroz prethodni operativni program Zaštita okoliša 2007. - 2013., a da je donošenjem odluka o financiranju II. faze stvoren preduvjet za nastavak njihovog sufinanciranja EU sredstvima u narednom razdoblju.

Projekt poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture grada Osijeka – faza II ukupno je vrijedan 250.849.670 kuna s PDV-om, a sufinancirat će se sa 73,09 posto iznosa prihvatljivih troškova. 'Projekt Osijek' obuhvaća potrebna ulaganja u sustave javne vodoopskrbe i javne odvodnje na području aglomeracije Osijek i Bilje/Darda te pročišćavanja otpadnih voda izgradnjom sustava javne odvodnje i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda te izgradnjom uređaja za pročišćavanje pitke vode s posebnom tehnologijom uklanjanja arsena s ciljem osiguranja isporuke zdravstveno ispravne vode.

'Projekt  Poreč' - Sustav odvodnje i uređaji za pročišćavanje otpadnih voda grada Poreča – faza II ukupno je vrijedan 358.178.431 kuna, a udio sufinanciranja EU sredstvima je 74,01 posto prihvatljivih troškova. Projekt Poreč obuhvaća ulaganja u sustave javne odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području četiri aglomeracije (Poreč- jug, Poreč-sjever, Lanterna i Vrsar)  izgradnjom sustava javne odvodnje i ukupno četiri uređaja za pročišćavanje otpadnih voda s ciljem postizanja dobrog stanja voda, odnosno mora.

Komentari (1)
  • Tolisimus
    Tolisimus 9:42 21.4.2017.

    609 milijuna eura…
    609 milijuna kuna…
    609 miljuna njoka….

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!