Do kraja godine Agrokor otvara proizvodnju mesa u Vojvodini

Autor: Danijela Jozić / VLM , 10. svibanj 2013. u 17:28
Ivan Todorić najavio je ulaganja u bioplinska postrojenja i širenje Konzumove mreže u Istri

Agrokorova Agrolaguna otvorila je proizvodno-turistički kompleks vrijedan 35 milijuna kuna .

Investicije koncerna Agrokor u ovoj godini iznosit će milijardu kuna, odnosno milijardu i pol kuna uzmu li se u obzir i partneri koji koncern prate u tim ulaganjima.

Izjavio je to Ivan Todorić, predsjednik Nadzornoga odbora Agrokora, prilikom otvaranja nove sirane tvrtke Agrolaguna u mjestu Taru pokraj Poreča. Riječ je o 35 milijuna kuna vrijednom projektu, za koji je Agrokor povukao 11,3 milijuna kuna preko IPARD-a. Projektom koji je zaposlio 40 ljudi obuhvaćena je rekonstrukcija sirane Sir Laguna i obnova zgrade stancije Špin. Uređena je nova kušaona i sagrađena cesta sira. Sirana će, najavili su, u prvoj fazi proizvoditi 300 tona sira i 100 tona skute na godinu. Otkako je 2004. godine preuzeo Agrolagunu, koncern Ivice Todorića u tu je tvrtku investirao 230 milijuna kuna. Ivan Todorić najavio je da će PIK Vrbovec, najveća mesna industrija u regiji koja također posluje u sklopu Agrokora, do kraja godine u Vojvodini otvoriti manju proizvodnju mesa, jer im je važno da i ta industrija ima proizvodnju na tržištu Cefte nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

 

11,3milijuna

kuna za ulaganje u Agrolagunu povučeno je iz IPARD-a

Daljnja Agrokorova ulaganja u Istri odnose se na bioplinska postrojenja i proširenje Konzumove mreže. Dobar dio ulaganja odnosit će se i na svinjogojske farme u Belju. Kad je riječ o ulaganjima izvan Hrvatske, Konzum planira ove godine otvoriti 30 novih objekata u Bosni i Hercegovini te investirati u tvornicu ulja Dijamant u Srbiji. Na otvorenju novoga Agrolagunina kompleksa, koji je prema riječima predsjednika Uprave Agrolagune Gorana Kramarića, spojio zelenu i plavu Hrvatsku, bili su i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, ministar turizma Darko Lorencin te istarski župan Ivan Jakovčić.

Komentari (2)
Pogledajte sve

A šta će Pivac,Gavrilović,Ravlic,Medven…? U Hrvatskoj ih pritišće Pik Vrbovec a izvoza nema

Gledam Banat, Srem i Bačku s Fruške gore
Gledam tako, a u duši lom
Tu je nekad, kažu knjige, bilo more
Čekalo me, pa presušilo

http://ideamislinavas.blogspot.com/

New Report

Close