Danas počinje druga faza otpisa dugova građanima po kriteriju B

Autor: Poslovni.hr , 03. travanj 2015. u 11:24
Foto: Duško Jaramaz / Pixsell

Danas, 3. travnja, počinje druga faza prijava za otpis dugova građanima i to prema kriteriju B, koja će trajati do 30. lipnja 2015. godine.

Danas, 3. travnja, počinje druga faza prijava za otpis dugova građanima i to prema kriteriju B,  koja će trajati do 30. lipnja 2015. godine.

Kriterij B ispunjavaju fizičke osobe, državljani Republike Hrvatske, čija mjesečna primanja u posljednja 3 mjeseca (koji prethode podnošenju zahtjeva) ne prelaze 2.500,00 kuna za samca odnosno 1.250,00 kuna po članu kućanstva, a koji nemaju u vlasništvu drugu nekretninu osim one u kojoj žive, nemaju u vlasništvu drugu imovinu koju bi mogli koristiti ili prodati u svrhu podmirenja duga na koji se Zahtjev za otpust/otpis duga odnosno odgodu ovrhe odnosi bez ugrožavanja osnovnih životnih potreba, i nemaju oročena sredstva, ugovor o stambenoj štednji i/ili depozit u kreditnoj uniji (osim onih građana čija su navedena sredstva ovršena u cijelosti, ali su i dalje blokirani računi jer je iznos duga bio veći od iznosa raspoloživih na računima za navedene svrhe (oročena novčana sredstva, ugovor o stambenoj štednji i/ili depozit u kreditnoj uniji)).

Navedena dokumentacija ovlaštenom se centru može dostaviti osobno ili poštom. Građane će u centrima dočekati posebno oformljeni timovi sastavljeni od stručnih osoba iz centara za socijalnu skrb, Financijske agencije i Porezne uprave.

Centri će u roku od 15 dana od dana primitka potpune/ispravne dokumentacije utvrđivati ispunjava li građanin podnositelj Zahtjeva uvjete prema Kriteriju B. 

Popis i radno vrijeme ovlaštenih centara.

Komentari (1)
Pogledajte sve

UPUTA:

” Uvjeti za otpis dugova socijalno najugroženijim građanima”

http://webcafe.net.hr/forwarduse/komnetar/inner.html?select=201504040039503

New Report

Close