Cuccurin preselio dio dionica Adrisa u projekt Mon Perin

Autor: Jadranka Dozan , 05. prosinac 2017. u 08:01
Cuccurin ostaje jedan od većih dioničara Adrisa/Duško Marušić/PIXSELL

Plinio Cuccurin i dalje ima više od milijun tj. više od deset posto redovnih dionica rovinjske kompanije.

Čak 73,5 milijuna kuna vrijedna blok transakcija redovnim dionicama Adris grupe zaključena prošli tjedan dovoljno je rijetka pojava na Zagrebačkoj burzi da izazove propitivanja stoje li iza nje i neki znakovitiji razlozi i je li možda dio neke veće priče. Iza protrgovanih 150.000 redovnih dionica veoma je brzo prepoznat Plinio Cuccurin, koji je na listi top 10 dioničara s drugog pao na treće mjesto.

Međutim, nekadašnji član Uprave rovinjske kompanije, a danas u svojstvu velikog dioničara svojevrsna opozicija vodstvu kompanije na čelu s Antom Vlahovićem, prošlotjednom je kupoprodajom samo malo smanjio svoje vlasničke pozicije. I danas ima više od milijun tj. više od deset posto (točnije, 10,76%) redovnih dionica. 

Inovativan projekt za Bale
Tko se u prošlotjednoj transakciji našao na kupovnoj strani, zasad se samo nagađa. Cuccurin nam je ostao nedostupan za komentar te kupoprodaje, no čini se da, barem kad je riječ o vlasničkom udjelu u Adris grupi, ona nije odraz strateškog zaokreta, a još manje izlaska trećeg po veličini dioničara s pravom glasa. Prema svemu sudeći objašnjenje te kupoprodaje je u činjenici da se uskoro očekuje i formalno zaključenje druge faze ulagačkog projekta Mon Perin.

Taj je projekt s ciljem pretvaranja malog istarskog mjesta Bale i okolice u inovativan turistički projekt inicirao upravo Cuccurin.Za 'ulagačku rundu B'  u Mon Perinu su, naime, predvidjeli i mogućnost unosa redovnih dionica Adris grupe. Kako doznajemo, ta je operacija pri kraju, a očekivani iznos novog ulaganja je oko 130 milijuna kuna što je više od plana. Računa se da će to za Mon Perin značiti oko 250 milijuna kreditnog potencijala za daljnje investicije. 

Podsjetimo, jesenas su iz tvrtke pozvali zainteresirane investitore, ističući kako nova runda ulaganja osim uloga u novcu omogućava i ulaganje u dionicama ADRS-R-A.  "Analizom podataka s tržišta kapitala utvrđeno je kako postojeći članovi društva Mon Perin (njih ukupno oko 900) istovremeno drže približno 35 posto ukupnog broja tih dionica, stoga smatramo da je idealno da se stvori još veća sinergija i da se svima koji drže dionice ADRS-R-A omogući dodatni način sudjelovanja u ovoj rundi ulaganja u Mon Perin", istaknuto je tada u pozivu, uz objašnjenje kako će se vrijednost dionice ADRS-R-A utvrditi neposredno prije donošenja odluke o povećanju temeljnog kapitala, na temelju podataka s tržišta kapitala. 

Razlika u cijeni
Mimo veze desetak milijuna eura vrijedne blok transakcije trendovnim dionicama Adrisa, u burzovnom trgovanju u posljednje vrijeme pažnju privlači i smanjivanje razlike između cijene redovnih i povlaštenih dionica. 

Komentirajte prvi

New Report

Close