Crosco rasprodaje stara vozila, kontejnere, bušilice…

Autor: Marija Brnić , 08. rujan 2014. u 12:57
Prodaju staru opremu za bušenje/M. Sušenj/PIXSELL

Tvrtka ne otkriva koliko namjerava zaraditi prodajom 20 godina stare imovine, a kad je o opremi riječ, nadaju se interesu malih kompanija za bušenje.

Inina tvrtka kćer Crosco oglasila je u medijima veliku prodaju dugotrajne materijalne imovine.

Na kompanijskim internetskim stranicama dostupan je popis imovine koju nudi još nekoliko dana na razgledanje, a potom se prikupljaju ponude. Na listi je više od 100 "predmeta prodaje": vozila, kontejnera i razne opreme, koja im, kako nam je objašnjeno iz tvrtke, više nije potrebna za obavljanje poslovnih aktivnosti. Riječ je, napominju, o imovini prosječne starosti 20 godina. Dio imovine koju je stavio na licitaciju, kako doznajemo, Crosco godinama ne koristi jer stalno ulaže u tehnološku modernizaciju.

Stoga umjesto punjenja skladišta poseže za ovim rješenjem, a zainteresiranih kupaca, kažu, ima. Ne iznose, međutim, procjene vrijednosti pojedinog artikla, niti otkrivaju koliko bi tvrtka mogla zaraditi prodajom te imovine. Za sličnom prodajom opreme koju ne koristi Crosco je posegnuo 2009. godine. Pokazalo im se to dobrim rješenjem za izbjegavanje smanjenja vrijednosti imovine.  Na aktualnoj listi 30-ak je različitih vozila, desetak prikolica i cisterni, po dvije kamp i stambene prikolice, ali i različita postrojenja, tornjevi, lavirke, bušilice i druga oprema za naftni binis.

Ponuđena oprema stacionirana je najvećim dijelom na području Ivanić-Grada, a potencijalni kupci mogu je još nekoliko dana razgledati i dobiti natječajnu dokumentaciju za konkretno vozilo ili opremu koja ih zanima. Tek u dokumentaciji bit će detaljno dostupne i sve informacije o kupoprodaji, uključujući način plaćanja i rok valjanosti ponude. Crosco, doznajemo, u prodaji računa najviše na interes manjih kompanija koje se bave bušenjima do 200 metara. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

sve što nije pokradeno ide na prodaju????? a gdje su poskidani dijelovi [emo_smijesak]

New Report

Close