Coca-Cola HBC zatvara punionicu u Gotalovcu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. prosinac 2012. u 16:36
Coca Cola

Iz Coca-Cole HBC Hrvatske navode kako su se u idućem razdoblju odlučili snažnije posvetiti svojoj osnovnoj djelatnosti – proizvodnji i prodaji pića.

Coca-Cola HBC Hrvatska objavila je da pokreće program preustroja koji obuhvaća prepuštanje poslova međuskladišnog prijevoza i dijela poslova skladištenja vanjskim dobavljačima te postupno zatvaranje punionice vode u Gotalovcu, a zbog programa preustroja bez posla će ostati 79 zaposlenika i pokrenuti su razgovori s Radničkim vijećem o programu zbrinjavanja. "Rezultat je provedbe programa preustroja prestanak potrebe za daljnjim zapošljavanjem 79 zaposlenika, od čega je 41 iz skladišta, 15 iz međuskladišnoga prijevoza, 21 iz punionice u Gotalovcu i dva iz administrativnih služba", navodi se u priopćenju.

Uprava je, kako se ističe, pokrenula razgovore s Radničkim vijećem kako bi se u socijalnom i partnerskom razgovoru donio odgovarajući program zbrinjavanja. "Svim zaposlenicima bit će osigurane otpremnine u skladu s najboljom tržišnom praksom, a prestanak rada najavljen im je od četiri mjeseca do godinu dana unaprijed. Uz to, tvrtka je za više od trećine obuhvaćenih programom preustroja pronašla posao kod drugih poslodavaca, a intenzivno se istražuje postoje li mogućnosti pronalaženja posla i za ostale zaposlenike obuhvaćene programom", navodi se u priopćenju.

Iz Coca-Cole HBC Hrvatske navode kako su se u idućem razdoblju odlučili snažnije posvetiti svojoj osnovnoj djelatnosti – proizvodnji i prodaji pića. Stoga će se, najavljuju, proces upravljanja robom u skladištima i međuskladišnim prijevozom robe od kraja ožujka 2013. većim dijelom prepustiti specijaliziranim tvrtkama kojima je to temeljna djelatnost.

Iz Coca-Cole HBC Hrvatske najavljuju i kako će krajem kolovoza iduće godine zatvoriti punionicu vode u Gotalovcu jer im je zbog nepovoljnog stanja na tržištu proizvodnja vode u Hrvatskoj postala neodrživa.

Nakon provedenih analiza tvrtka je procijenila kako nema ekonomskog opravdanja za zadržavanje punionice vode u Gotalovcu. Njezina je iskorištenost trenutačno svega 20 posto. Stoga će punionica u Gotalovcu prestati s radom 31. kolovoza 2013., o tvrtka će i dalje ostati prisutna na tržištu vode u Hrvatskoj, ističe se u priopćenju.

Prenosi se i izjava glavnog direktora Coca-Cole HBC Hrvatska Mircea Draja koji je, objašnjavajući razloge za donošenje odluke o pokretanju programa preustroja, kazao kako su ih nepovoljni uvjeti poslovanja na hrvatskom tržištu potaknuli da uvedu mjere kojima će poboljšati svoju konkurentnost i time zaštititi dugoročnu stabilnost svog ukupnog poslovanja u Hrvatskoj.

Komentari (3)
Pogledajte sve

@Bistra se gasi zbog agrokora/konzum koji drži 70% tržišta,svi znamo koliko je malih privatnika dućana umrlo radi konzuma u konzumu se nemože kupiti Bistra. Coca Cola gasi Bistru zbog distribucije. Lp

He, He čulo se za JamINU.

I COCA COLA i debeli se usrali-

[emo_smijesak]

katastrofa, to je jedna od najorganiziranijih tvrtki uopće, kad oni ne mogu imati ekonomski održiv pogon od 70 ljudi, tko onda može.

već su zatvorili i punionicu u solinu, koja je izvozila u nekoliko zemalja.

nije to velika mistika – svjetske top kompanije kontinuirano rade ekonomske analize, i očito da se u hrvatskoj NIŠTA više ne isplati raditi osim reketariti i uvoziti robu široke potrošnje, i to samo ako se ima svoja maloprodaja.

koliki balvani trebaju biti u vladi da shhvate kakve strašne posljedice ima njihovo suludo inzistiranje na položajima kojima nisu dorasli? ne mogu se ne prisjetiti kosor, kad je cmc, dvije godine nakon ulaganja 200 milijuna dolara u sisak, bezglavo napustio zemlju, ista nije ni trepnula.

koliko g_lupi mogu biti naši političari. u cijeloj toj garnitori nema jednog jedinog čovjeka da kaže “nisam sposoban za ovaj posao” i podnese ostavku, pa to su pravi humanoidni krpelji, stisni i siši, za to ne treba mozak.

New Report

Close