Borovo se vraća u Kanadu, Singapur i Australija na testu

Autor: Branimir Bradarić/VL , 19. siječanj 2016. u 11:43
Uz startasice Kanađani su odabrali kolekciju My Ballerinas

Prije Nove godine poslali su kontejner u Singapur, onaj za Kanadu kreće 15. veljače, a u međuvremenu su primili i narudžbu iz Australije.

Sredinom veljače put Kanade krenut će prvi kontejner namijenjen za kanadsko tržište s obućom koja je proizvedena u najvećem i najstarijem hrvatskom proizvođaču Borovu.

Rezultat je to sporazuma između te vukovarske tvrtke i kanadskoga distributera obuće Global Shoes Connection iz Vancouevera. "Kontejner put Kanade kreće 15. veljače, što za Borovo znači i povratak na nekadašnje tržište. Prva je to isporuka borovske obuće u Kanadu nakon rata. Pošiljku čini obuća iz dvije kolekcije, odnosno, tenisice Startas i cipele iz kolekcije My Ballerinas, koja je prezentirana u proljeće prošle godine", kaže voditeljica marketinga u Borovu Martina Tomljenović.

 

Tomljenović

Ako prva pošiljka dobro prođe, vjerujemo u nove narudžbe iz Kanade.

Kanađani su sami odabrali kolekciju, a čine je miješani modeli Startas tenisica i proljetni i jesenji modeli kolekcije My Ballerinas. U Borovu imaju velika očekivanja od isporuke u Kanadu, a ova prva pošiljka mnogo će toga odrediti. "Borovo je spremno i za veće isporuke u Kanadu. Ako ova prva pošiljka dobro prođe na tržištu, vjerujem kako će ubrzo uslijediti i nove narudžbe", ističe Tomljenović. Podsjeća i kako je riječ  o 100 posto hrvatskom proizvodu koji je napravljen u Vukovaru. Za obje kolekcije koriste se samo prirodni materijali. Tenisica startas radi se ručno, a interesantan je podatak i da jedna tenisica prođe kroz 23 para ruku do finalnog proizvoda.  

Tomljenović kaže i kako je prije Nove godine i za Singapur poslan jedan kontejner obuće, kojim se želi otvoriti i to tržište. U Singapur su otišle startasice te dijelovi kolekcije Borosana i Bormira. U međuvremenu je primljena i narudžba iz Australije. "Sve te narudžbe su probne i od prodaje obuće iz tih kolekcija ovisi na neki način i dalja suradnja. Inače, mi već izvozimo obuću u Francusku, Nizozemsku, Španjolsku, Koreju", kaže Tomljenović. Borovo danas zapošljava 780 radnika, a u Hrvatskoj ima 97 prodajnih objekata. 

Komentirajte prvi

New Report

Close