B.net pripremio triple-play za 180.000 kućanstava

Autor: Bernard Ivezić , 19. rujan 2007. u 06:30

Bewag traži način da TK usluge ponudi bežičnim putem u ruralnim sredinama

Austrijski energetski div, koji je u dosad najvećoj akviziciji na hrvatskom telekomunikacijskom tržištu prije pola godine preuzeo dva vodeća kabelska operatora, ne odustaje od Wimaxa. Kako doznaje Poslovni dnevnik, Bewag i dalje aktivno traži način da TK usluge ponudi bežičnim putem u ruralnim sredinama. Tvrtka zato s jedne strane vodi pregovore s novim vlasnicima Wimax telecoma, američkom korporacijom NextWave Wireless, a s druge s fondom Croatia Capital Partnership (CCP), koji je pri prodaji Globalneta i Adriatic kabela zadržao sva prava na Wimax koncesiju za Grad Zagreb.

Pregovori s Wimaxom
“Bewag vodi pregovore s fondom CCP o njihovoj Wimax koncesiji i također vodimo pregovore s Wimax telecomom. Preko kabelskih operatora koji su se spojili u B.net snažno smo prisutni u većim gradovima u Hrvatskoj, a u Wimaxu vidimo efikasan način za širenje naše ponude u ruralne sredine. U Austriji se takav pristup pokazao dobrim”, izjavio je Hans Lukits, predsjednik Uprave grupe Bewag. On kaže da u iduće dvije do tri godine očekuje velike promjene na hrvatskom telekomunikacijskom tržištu te dodaje da je prije toga nužna konsolidacija. Bewagov prvi korak u tom smislu je netom završeno spajanje kabelskih operatora DCM-a i Adriatic kabela. Njihovom fuzijom nastao je B.net Hrvatska, treći po veličini fiksni operator u Hrvatskoj te jedini koji do svih svojih korisnika dolazi mimo grupe T-HT. Telekom B.net Hrvatska ima 90.000 korisnika kabelske televizije, 10.000 korisnika širokopojasnog Interneta i 650 korisnika telefonije. Tržišni potencijal tvrtke pak mnogo je veći. Vlastitom infrastrukturom B.net svoje usluge može ponuditi u više od 250.000 kućanstava, od čega u njih više od 180.000 može ponuditi dual-play i triple-play usluge. Prema podacima na njihovu webu, B.net posjeduje 1000 kilometara raznih kabela i 500 kilometara optičke infrastrukture. “U pet mjeseci od preuzimanja znatno smo unaprijedili našu infrastrukturu. Radimo na modernizaciji postojeće i proširujemo mrežu. Jedan od većih projekata je širenje naših operacija u Rijeku. Također počevši od listopada, u našu ponudu uvrstit ćemo dual-play i potom triple-play usluge”, kaže Željko Batistić, operativni direktor B.neta.

Korisnička podrška
Čelnici novog telekoma dotaknuli su se i odnosa s korisnicima što je dosad bila bolna točka kabelskih operatora. Rita Heiss, članica uprave B.neta, izjavila je da je zadovoljstvo korisnika primarni cilj tvrtke. U tom smislu B.net će uvesti poboljšanja u korisničku podršku. Osim toga do kraja godine tvrtka planira ponuditi paket usluga koji će uključivati neograničeno telefoniranje, flat-rate širokopojasni pristup Internetu i kabelsku televiziju. Sve to za fiksni iznos mjesečno. “B.net je jedan od vodećih fiksnih telekoma u Hrvatskoj, a naš je cilj da postane najatraktivniji triple-play operator na ovom tržištu. U tom smislu želimo biti jedan od ključnih čimbenika rasta broja širokopojasnih korisnika, tim više što je praksa iz zemalja EU pokazala da je svugdje gdje je postojala alternativa ADSL-u došlo do snažnog rasta ukupnog broja širokopojasnih korisnika”, zaključio je Lukits.

Komentirajte prvi

New Report

Close