Biondić otvara novu polikliniku

Autor: Saša Paparella , 29. rujan 2015. u 22:00
Centar banka je 2013. otišla u stečaj /M. Prpić/PIXSELL

Heruc d.d. 2013. je imao 97 milijuna kuna gubitka, a lani 128 milijuna kuna prihoda i 74 milijuna dobiti.

I nakon što je njegova Centar banka 2013. otišla u stečaj, Dragutin Biondić nastavio se baviti poduzetništvom, ponajprije zahvaljujući činjenici da je u njegovu vlasništvu ostalo nekoliko atraktivnih nekretnina, pa tako i zgrada u Amruševoj u središtu Zagreba, iz koje su nedavno iseljeni preostali zaposlenici Centar banke.

Ta je banka u stečaju lani imala 37,8 milijuna kuna prihoda te 66,4 milijuna kuna dobiti. Zgrada koju je banka godinama koristila sada se prenamjenjuje, a iako se jedno vrijeme nagađalo da će biti pretvorena u hotel ili hostel, doznajemo da se u njoj planira otvaranje poliklinike. U tu je svrhu već osnovana tvrtka Poliklinika Amruševa. Kao njezin vlasnik upisan je nedavno preminuli gastroenterolog Tomislav Brkić, a direktorica Tomislava Špirelja, prokuristica Heruca, iz čega proizlazi da Biondić u novom projektu nije puki najmodavac, već u njemu i sam sudjeluje.

Na žalost, detalje nismo mogli doznati jer na poslani upit od Dragutina Biondića nismo dobili odgovor. Zanimljive poslovne rezultate ima njegov Heruc d.d., registriran za upravljanje holding društvima. Heruc, koji standardno ima po 30 milijuna kuna godišnjeg prihoda, 2013. je imao minus od 97 milijuna kuna. Lani je Heruc prihodovao čak 128 milijuna kuna, a dobit je bila 74 milijuna kuna. Ove je godine Herucu iz državnog proračuna isplaćeno četiri milijuna kuna, i to u ime Ministarstva rada i socijalnog sustava i Ministarsva znanosti, obrazovanja i sporta, vjerojatno za najam poslovnih prostora.

Otkako je, nakon 15 godina, morao napustiti mjesto predsjednika NO-a Centar banke, u kojoj je imao znatan vlasnički udio, Biondić se posvetio svojim drugim tvrtkama kao što je Villa Valle, preko koje se bavi turizmom. Lani je turskoj Dogus grupi, koja je već uložila znatan novac u turizam srednje Dalmacije, prodao luksuzni hotel Villa Dubrovnik. Biznisom se bavi i poduzetnikova supruga Lana Biondić. Nedavno je, doduše, ugasila obrt za tekstilni dizajn S-dress, no osnovala je tvrtku S.fresh, registriranu za dizajn i promidžbu. Svoju S.fresh 24/7 kremu proizvodi u suradnji s domaćim proizvođačem prirodne kozmetike Lavare.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Upropastit će sve kaj mu je tatek lapil, oprostite: stvoril! [emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]

Hahahahaha!
Taj bijednik opet pokušava “bussiness”.
Ima prihode prošle godine?
Pa prodao je cijeli hotel turcima!
Otvara polikliniku?
Ta umro mu je vlasnik dr. enterolog-štetočinja!
Direktorica mu je jedna od 5 službenica “velike” tvrtke Heruc!
Opći užas!
Čime se taj luzer-guzer bavi!
Grozno!
Napokon će valjda sve rasprodati i nestati u nekome gay klubu u Švicarskoj!

“Ove je godine Herucu iz državnog proračuna isplaćeno četiri milijuna kuna…vjerojatno za najam poslovnih prostora”
…Ministarstva imaju gdje ali radje daju svom drugu u poslovnom problemu 4 mil kuna iz proračuna!?

zaslužni pregaoci komunizma iz kluba InterINA-a London i dalje (samo)upravljaju

New Report

Close