Biljecki računa na deal s Azerbajdžanom

Autor: Darko Bičak , 04. siječanj 2013. u 11:45
Zvonko Biljecki, Geofoto/PIX

Geofoto nije, niti će pokrenuti predstečajnu nagodbu jer za to nema potrebe, kazao je direktor i osnivač zagrebačke tvrtke Geofoto.

Geofoto nije, niti će pokrenuti predstečajnu nagodbu jer za to nema potrebe, kazao je za Poslovni dnevnik Zvonko Biljecki, direktor i osnivač zagrebačke tvrtke Geofoto za avio snimanja i kartografiju.

Spekulacije o predstečajnoj nagodbi pojavile su se jer Geofoto već duže vrijeme ima financijskih problema te je u zadnjih šest mjeseci bio ukupno 127 dana u blokadi. Na dan 28. prosinca dogodilo se da tvrtka ima neprekinuti niz od 60 dana u blokadi, što je zakonski uvjet za predstečajnu nagodbu. "Svoje dugove uredno dogovaramo i podmirujemo", kaže Biljecki te najavljuje da bi račun trebao biti odblokiran "ovih dana". Geofoto je, kako kaže sam Biljecki, ugovorio posao od 52 milijuna kuna za 2013. godinu, a koji će im stabilizirati poslovanje u prvo vrijeme. Istovremeno najavljuje za veljaču nekoliko novih ugovora, između ostalog i jedan veliki u Azerbajdžanu koji bi im trebao osigurati posao za iduće tri godine. Geofoto je svoje zlatno doba imao 2008. i 2009. godine kada mu je prihod bio i veći od 115 milijuna kuna. Izostanak javnih investicija u Hrvatskoj, kao i globalna financijska kriza, spustili su 2010. prihod tvrtke na 70,7 milijuna kuna, a 2011. je završena s 55 milijuna. Za 2012. se predviđa još manje.

Komentirajte prvi

New Report

Close