BAT: Obvezali smo se ostaviti proizvodnju

Autor: Ana Blašković , 04. lipanj 2015. u 22:00
Kanfanar ostaje otvoren/J. Galoić/PIXSELL

Rezervacije od 50 milijuna eura uključene su u vrijednost transakcije.

Prodaja TDR-a korporaciji British American Tobacco (BAT), otvorila je niz špekulacija hoće li to značiti gašenje proizvodnje u Kanfanaru.

"BAT se obvezao zadržati TDR-ovu proizvođačko postrojenje u Kanfanaru u Hrvatskoj operativnim u idućih najmanje pet godina od zaključenja akvizicije", poručeno nam je iz BAT-a. Špekulacije je podgrijalo priopćenje Adrisa da se u slučaju zatvaranja tvornice novi vlasnik obvezao platiti dodatnih 50 milijuna eura. To je praktično jedini detalj mimo šturog priopćenja da su uz TDR prodani Istragrafika, Hrvatski duhani te lanci Opresa te iNovine.

U BAT-u pojašnjavaju da je vrijednost transakcije 550 milijuna eura, a 505 milijuna eura je vrijednost vlasničke glavnice (equityja). Rezervacije od 50 milijuna eura uključene su u vrijednost transakcije. Kupnjom TDR-a BAT očekuje benefite od visoko stručnih radnika, snažnih kapaciteta prerade duhana, visokokvalitetne lokalne proizvodnje i tiskare te snažne veze s distributerima i maloprodajom, stoji u njihovom priopćenju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close