Baška Voda postaje centar elitnog turizma

Autor: Poslovni.hr , 19. prosinac 2016. u 10:29
Foto: Petar Glebov / Pixsell

Radovi na izgradnji luke nautičkog turizma su u punom zamahu

Baška Voda uskoro postaje centar elitnog turizma, kruzeri i megajahte bit će usidreni u novoj nautičkoj luci, koja će utjecati na produženje predsezone i posezone. Ovako sažet glasi, otprilike, trenutni plan Joška Roščića, načelnika općine Baška Voda.

Kako piše Slobodna Dalmacija, radovi na izgradnji luke nautičkog turizma su u punom zamahu, investitor je Općina, a samo prva faza radova, koja je već završena, i druga koja se trenutno izvodi, "teže" oko petnaest milijuna kuna. Trenutno se gradi glavna zgrada u luci koja će u sebi sadržavati restoran koji će s terasom imati 260 sjedećih mjesta. U zgradi će biti i dvorana za prijeme te uredi, a na vrhu lukobrana će se smjestiti ostakljeni kafić sa stotinu sjedećih mjesta te nekoliko trgovina. Međutim, to nije sve jer uz glavnu zgradu bit će izgrađene i još dvije pomoćne.

– U jednoj zgradi bit će svlačionice i prostorije za nautičare, a druga će biti namijenjena za sport, točnije baškovoške jedriličare i veslače – veli Roščić i ističe kako je najzanimljivije to što će na vanjskoj strani lukobrana biti izgrađen gat dug čak 120 metara.

Komentirajte prvi

New Report

Close